måndag 25 februari 2013

'Odyssey'
'Oddysey' vet jag inte så mycket om. Jag såg den första gången på Nordisk Rosenweekend i Danmark 2006. Rosen fångade mitt intresse pga den ovanliga färgen, rosa åt lavendel. Ibland tycker jag rosen ser "sjuk" ut och ibland tycker jag den är fantastisk. En floribundaros förädlad av Frank R. Cowlishaw, (United Kingdom, 2001). Höjd upp till 75 cm, har doft. Blommorna är stora, jag har inget exakt mått. Rosen inhandlades i England 2011 och planterades i den nya växthusrabatten. Vill du ha en ros med ovanlig färg, leta efter 'Odyssey'.

Hejdå!

11 kommentarer:

 1. Riktigt söt ros!
  Ha en fin dag!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Ååå, vilka ögonfransar!! Jag tycker den ser jättesöt ut.
  Ha en fin dag.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Det er en meget smuk rose, som jeg har kigget efter i nogen tid. Claus Dalby har vist den flere gange. Jeg har svært ved at bestemme mig mellem denne og Sweet Pretty, som er repræsenteret i X-Faktor rosa på Moseplassen!
  De er bare så smukke begge to! :)
  Ha en dejlig dag!

  SvaraRadera
 4. Den skulle jag vilja ha - för färgen men mest för de vackra kronbladens form, bedårande! Och så har den ju doft, jag vill bara ha doftande rosor. Ska lägga den på min lista.
  Ha en fin vecka!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 5. So beautiful pics, I think I can smell ...
  Thank you!

  SvaraRadera
 6. Ser mycket fin ut på dina bilder - ingen sjuk färg alls.
  Älskar de där rosorna med vackra ståndare!

  Kram Märit

  SvaraRadera
 7. Väcker habegäret i mig:) Väldigt söt! Eftersom den inte verkar bli så stor kanske jag kan ha den invid uteplatsen bakom huset, vill inte skymma utsikten där... Har en hel del att gräva undan bara innan jag kan börja bygga utegolv och göra i ordning planteringsytorna... Snart är det dags att börja för säsongen igen:)

  SvaraRadera
 8. Hej du! Och jag har googlat lite vidare om den fantastiska rosen. Samma förädlare som till Rhapsody in Blue, som senare köptes upp av Warner.Introducerades 2001 av Rearsby roses i England, och heter även Moondance. Jag planterade en ros i somras som heter Summerwine, som är amma/pappa till denna ros.
  Fantastiska foton!
  Kramen!
  AnnA

  SvaraRadera