fredag 15 oktober 2010

Rosor i oktober

Några rosor kämpar på i höstrusket, bland annat

'Nevada', Moyesii-Gruppen, mandarinrosor, zon 6

'Stanwell Perpetual', Spinosissima-Gruppen, pimpinellrosor, zon 6, finast på hösten

Rhapsody in Blue, Moderna Buskros-Gruppen, zon 3, inte lätt att orka veckla ut kronbladen när termometern visar några ynka plusgrader.

Dagarna blir allt kortare, kvällarna allt mörkare och nätterna allt kallare. Nu kan jag inte låta mina krukor stå ute längre. Så mycket jag vill hinna på helgerna, men blir ofta en bråkdel av vad jag tänkt. En ständig kamp mot tiden, känns det igen, även om tempot kanske blir lite lugnare nu under vinterhalvåret.

Önskar er alla en skön och avkopplande helg!

8 kommentarer:

 1. Härligt med rosor som blommar fortfarande. Man blir så glad när man ser dem lysa upp i trädgården.
  Visst märks det ordentligt att dagarna blivit kortare nu. Saknar att kunna sitta ute länge på kvällarna... men det kommer ju en ny sommar :-) och dessförinnan en mysig jul.
  Ha en skön helg. /Ingela

  SvaraRadera
 2. Va bra att det finns några kämpar kvar där ute i trägården.
  Ha en skön helg
  Annika

  SvaraRadera
 3. Riktiga kämpar är vi både rosorna och du o jag..:)
  Önskar dig en skön hösthelg!

  SvaraRadera
 4. Visst är det härligt med rosor, ivåras var de nära döden och nu vill de inte sluta blomma...mina john Spek lyser som små solar i ogräset...

  SvaraRadera
 5. Jag tycker varje enstaka ros skänker extra glädje nu i höstmörkret ;) för det är verkligen mörkt tidigt nu....
  Ha en bra helg ;)

  SvaraRadera
 6. Härligt med rosor så här års! Stanwell blommar här också och även Rose de Recht. Jag brukar ta med till jobbet så jag kan njuta av dem ordentligt. Trevlig helg! /Katarina

  SvaraRadera
 7. Min mest långblommande ros brukar vara en Lucia, som står skyddat och varmt i ett söderhörn. Ibland kan hon hålla på fram till jul. Och det skulle säkert finnas fler blommande rosor i trädgården om de fått vara ifred för rådjuren.
  Nevada stod på min önskelista sen tidigare, och nu har den avancerat flera steg. Jag visste inte att den också kan hålla på och blomma så länge!

  SvaraRadera
 8. Kamp mot tiden, just vad det är. Men också ganska tillfredsställande slit - ju mer man hinner nu, desto lättare i vår.

  Jag trodde Stanwell Perpetual bara kunde vara vit! Åtminstone har våra två plantor vita blommor. Finns en rosa variant också?

  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera