söndag 19 juni 2011

Rosor i resväskan


Hur många växter ryms i en resväska, undrar min kompis.Odyssey

Wych Cross Garden Center har Storbritanniens största sortiment av rosor i kruka, mer än 1 000 sorter, för mig blev det Odyssey, en floribunda som ej går att finna här hemma.

Trädgårdsresan till södra England blev mer än lyckad, i fem dagar besökte vi trädgårdar från morgon till kväll, allt från små privata från Gula boken till stora anläggningar. Av de större blev jag mest förtjust i Nymans och Pashley Manor.

Hur många växter gick ner i väskan, jo fler än man kan tro, man skakar av jorden och klipper lite om det behövs. Förutom rosen inhandlade jag en clematis texensis 'Lady Bird Johnson', en primula grandiflora, en rosa riddarsporre, två pelargoner och en fuchsia.

Återkommer om England till hösten, nu vill jag ägna mig åt min egen trädgård, ett växthusbygge som ännu inte börjat på allvar och min engelska rabatt som planeras till vänster framför växthuset.

Hej och på återseende!

9 kommentarer:

 1. Min kompis var också med på er rosresa, Birgit från Valbo, roligt att höra att ni hade en bra resa.

  SvaraRadera
 2. Ohhh, förstår att det var svårt att hålla fingrarna i styr... Klämde också med mig ett par växter sist jag var i England. Men några färre än du lyckades med :-)) Ser fram emot bilder till hösten när man behöver bli uppiggad i allt mörker.... Låter riktigt roligt med växthusbygge och engelsk rabatt..

  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 3. vilken sötnos, många engelska rosor vågar man nog ta till södra Sverige.

  SvaraRadera
 4. Vilhen härlig resa! Ut i trädgården nu, så hörs vi sen!

  Kram!
  Stina

  SvaraRadera
 5. Låter som en underbar resa! Rosen ser förtjusande ut! Nu hoppas jag på lite uppehåll i regnandet så det går att vistas utomhus!
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 6. Verkar som om du haft en fin resa med mycket vackert för alla sinnen.
  Kram /Bea

  SvaraRadera
 7. Vilken fantastisk resa du varit på. Jag önskar att jag hade varit med ochså:o)))

  Den rosen kommer att stortrivas hos dig.

  Ha en riktigt fin fortsättning på veckan.

  Gunilla

  SvaraRadera
 8. Den rosen har hamnat i rätta händer! Så härligt att kunna ta ledigt och titta på trädgårdar så här års - det kan inte jag. Får titta på dina bilder i stället.
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 9. Vilken vacker ros! Hoppas den klarade transporten hem!
  Glad midsommar,
  Karin

  SvaraRadera