torsdag 8 september 2011

Tack Maria

Nu blommar bland annat

Dronning Margrethe


och 'Stanwell Perpetual', som är utnämnd till Årets ros, lite tufsig av allt regn

Maria med bloggen Sabelhagens Olivlund har gett mig en Award och fem frågor att besvara.

1. Varför började du blogga?
Blev inspirerad av trädgårdsbloggar jag läste och ville vara med på samma villkor, fick också användning för mina bilder, det var nog främsta skälet.
2. Vilka bloggar följer du?
Jag följer inte så jättemånga bloggar men har mina favoriter, ganska många hänger med sen min start för 2½ år sedan, några har försvunnit och nya har kommit. Jättekul att upptäcka en ny intressant trädgårdsblogg.
3. Favoritfärger?
Grön i varma toner, från lime till oliv. Rost och jordfärger är också snyggt. Blomfärger får gärna vara violett, rosa, blå, vit.
4. Favoritfilmer
Film är inte min grej, mycket länge sen jag var på bio, men gillar både romantik och spänning. Ännu hellre läser jag en bok.
5. Vilket land/länder drömmer du om att besöka?
Känns som jag kommit av mig i mitt resande, blir mest trädgårdsresor numera. Vill gärna åka till Vietnam, men kan tänka mig att åka till många länder eftersom jag gillar miljöombyten och nya intryck. Och Ninfa i Italien vill jag besöka.

OK, det var mina svar, jag skickar denna Award vidare till den som känner sig manad. Jag vill också tacka för alla kommentarer om mitt växthus, ni ska veta att det värmer gott att få så mycket positivt från er.

Hej så länge!
5 kommentarer:

 1. Vilken fin och välformad ros, Dronning Margarete!
  Dina svar på frågorna är väldigt bra formulerade och jag skulle ha svarat likadant, utom när det gäller resemål. Jag har faktiskt ingen längtan till Vietnam, eller Asien (förutom Kina). Men Ninfa låter trevligt!

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 2. Höstens rosor är de vackraste just för att de är de sista. Jag hört Karin Berglund berätta om Ninfa mycket sägenomspunnen plats med en särskild ros...så klart du vill dit.

  SvaraRadera
 3. Otroligt att rosorna är så fina efter allt regn. Ha en bra helg/Christina

  SvaraRadera
 4. Ja, visst är det kul att blogga även om tiden inte alltid räcker ... Mycket fint växthus som ajg bara måste berömma.
  Så kul. Håll tummarna för att jag kan komma upp nästa sommar. Ska verkligen försöka hålla ett hål i kalendern.
  Eva

  SvaraRadera
 5. Så vackra rosor! Mina är ordentligt tilltufsade nu efter allt regnande under veckan. Nu vill jag ha torrt väder innan alla växter drunknar:) Kul att läsa dina svar på frågorna för jag skulle ha svarat ungefär likadant utom på sista frågan då jag inte gärna vill resa utomlands alls, jag trivs bäst hemma:) Fast nu vore det kul att se lite mer av vårt vackra land längre söderut, men det får bli nästa sommar!
  Ha en fin helg!
  Kram

  SvaraRadera