måndag 16 april 2012

Mellan hopp och förtvivlan


redan är forsythian i knopp, måste vara rekordtidigt

                                           min första julros i blom... lycka


hej, här kommer jag herr trillium... i helgen läste jag dödsannonsen efter givaren till denna växt, hoppas att den ska leva länge i min trädgård

Nu känner jag igen april som den besvärliga vårmånad den är, så fint väder i helgen, nu kallt igen och snö i antågande... vill inte ha.

I trappfönstret lyser mina julröda amaryllisar med nyutslagna blommor, tack för alla vänliga kommentarer på mitt förra inlägg. Att få dem att blomma om är inte särskilt svårt, efter att de vissnat gödselvattnar jag till augusti-september, slutar sedan att vattna och låter bladen vissna ner, planterar om ibland inte varje år. Får sedan vila till för några veckor sedan, började vattna trots att inga knoppar syntes, och vips dök de upp. Står inomhus på fönsterbrädan året runt.

Hejdå!

11 kommentarer:

 1. forsythian blommar nog snart här också
  kram

  SvaraRadera
 2. P.S.
  köpte vita amaryllis billigt, ska ha i vas

  SvaraRadera
 3. Vilken vacker julros.. vackert när alla knoppar börjar komma. Jag såg massor av vitsippor igår. det var vackert. Mvh Therese

  SvaraRadera
 4. Så söt julrosen är där den står i sina vita kjolar.
  Håller tummarna för att snön har tagit slut innan den kommer upp till er.
  Kramar från Törnrosa/Gunilla

  SvaraRadera
 5. Jaha, är det så man ska göra för att få amaryllis att blomma om! Jag brukar följa rådet att sätta ut dem i rabatterna under sommaren, men när hösten kommer och det blir dags att gräva upp dem brukar de flesta vara halvdöda och det är sällan någon kommer till liv igen. I år ska jag följa ditt recept!
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 6. Så fin din julros är, jag har ingen som hunnit så långt än! Kul med amaryllisarna som blommar om! Jag är dålig på att sköta om dem efter de blommat över, brukar bara ställa ut dem och glömma dem och några gånger har det lyckats så de blommat om på sommaren!
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 7. Ja, aprilväder är det minsann, kallt och inatt har det snöat!
  Mina julrosor blommar så fint och jag vårdar ömt de små fröplantor som kommit.
  Ska följa ditt exempel med amaryllisarna att ha dem inne året om, och i något fönster där jag inte ser dem jämt så kanske jag kan glädjas åt dem på våren igen. Det är ju en vårblomma men jag slängde alla mina på komposten efter jul.
  Ha en fin aprilvecka!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 8. Det är så rätt uttryckt så! Det är verkligen en 'hopp och förtvivlan' just nu. Marken var vit i morse av hagel och -1. Usch och fyj!

  Anja

  SvaraRadera
 9. Grattis till den fina julrosen, det är bara dom vita som blommar hos mig...dom andra liksom väntar, lika så bra det när snön nu vräker ner! Snygg trillium.
  Kram Ulrika

  SvaraRadera
 10. Ja, precis så kände jag imorse när jag gick till jobbet och snön yrde lite i luften...
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 11. Visst är det roligt när de första blommorna visar sig.
  Julrosen har börjat blomma hos mig också en mörkt röd.

  Men nu snöar det ymmnigt så jag tror att vi får vinter igen:o(

  Ha det gott
  Gunilla

  SvaraRadera