fredag 26 oktober 2012

Blommig fredag - Energi

'Aïcha'

trångt i rabatten, alla vill ha plats, komma upp i solen och slå ut sina blommor

aklejorna finns precis överallt, i nya färger och former genom åren

Solen är väl ändå den största källan till energi. Åtminstone orkar jag mest kring midsommar när ljuset flödar och ännu många förväntningar på trädgårdssäsongen finns. (Vägrar lyssna på dem som säger att det vänder efter midsommar). Snart börjar de gammaldags rosorna blomma sen kommer klematisarna. I bästa fall har jag semester.

Nu är det precis tvärtom, jag lider brist på energi... inte konstigt kanske, höstmörkret blir svårare för varje år, försöker intala mig att jag behöver vila samtidigt som jag känner att jag vill göra saker men inte orkar... höstdepp... får leta energipåfyllning, hittar den hos familj och vänner. Ser fram emot Allhelgona och familjemys. Men först denna helg och en extra timmes sovmorgon pga vintertiden, passar mig perfekt.

Fler bidrag på temat Energi finns hos Hélena!'

Sköt om er!

15 kommentarer:

 1. Fina bilder för att sprida positiv energi. Ha en bra helg!

  SvaraRadera
 2. Så söt Aicha är:)). Har den inte.. Visst är det trångt i rabatterna:)). Känner igen det där:)). Jag har jättesvårt för mörkret, och nu blir det ännu mörkare med vintertiden.
  Ha en fin helg.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. På hösten och vintern känner jag påtagligt hur energin kommer så snart solen tittar fram, de andra årstiderna känner jag hur seg jag blir så snart solen försvinner - även om det inte verkar så är det faktiskt stor skillnad på dessa känslor.
  Tycker om när det är trångt i rabatterna, visar att det finns växtkraft.
  Ha en fin helg!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 4. Måste ha fler aklejor upptäcker jag när jag ser dina bilder. Och så hoppas jag på en mindre blåsig och mer energirik dag i morgon för egen del. Trevlig helg!

  SvaraRadera
 5. Ja, en timme extra tackar man inte nej till. Vackra bilder som ger energi.
  Ha en härlig helg!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 6. En extratimme tackar man gärna ja till. Idag har jag fyllt på energireserven genom att besöka en antikmarknad. Har tittat och tittat på fina saker hela dagen :-))
  Trevlig helg
  Birgitta

  SvaraRadera
 7. Så här års är det verkligen svårt att hitta energin... den är typ, slut!

  Skulle kunnat vara jag som skrivit ditt inlägg ;)

  Må gött!

  Veronica

  SvaraRadera
 8. Fine bilder. Håper du finner tilbake til energien din! Godt du minte meg på at klokka skal stilles:)
  God helg!
  -Elin-

  SvaraRadera
 9. Hej Inger!
  Jo, du får skaffa dig en trollerihatt du med...Skämt åsido...Jag har också sådana dagar - tröstlösa gråa dagar - men så får jag ngn idé, som jag grunnar på, och så blir det lite kreativitet och jag går in i mig själv och i det - och så har jag fyllt på med mera energi igen.
  Trevlig Helg på dig!
  Kramen!
  AnnA

  SvaraRadera
 10. Trädgårdsböcker! Ä bra att ta till så här års, även gamla som stått olästa hela sommaren. Aklejor älskar jag också, speciellt de mindre och större arterna....alla alltså!

  SvaraRadera
 11. Det här gav verkligen energi en sådan här kall och snöig dag. Tänk nu är säsongen över för i år.
  Suck.. hur skall jag klar mig ända till våren?
  Tur det finns bloggar och böcker.
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera
 12. Ja, nu gäller det att härda ut, att ta vara på minsta solljus. Energin finns dagsljuset, så är det för mig i alla fall. Och i gula blommor, tack för Aicha.
  Kram

  SvaraRadera
 13. Såg ett liknande inlägg någonstans på samma tema, blommor och energi, det var fler som tänkte som du...

  SvaraRadera
 14. Precis sådär känns det, man vill mycket men energin är slut. Kanske kommer det tillbaks lite när det börjar bli jul får man hoppas. Ha det bra!

  /Liv

  SvaraRadera
 15. Just så känns det! Energin försvinner, jag hinner inte det jag föresätter mig för att jag blir så trött. Tycker som du att sommartid finns massor av energi. Och när ljuset börjar komma tillbaka är det lättare än nu när det bara blir mindre och mindre. Då är mys bra:-) kram Sophia

  SvaraRadera