fredag 30 augusti 2013

Höstsyren eller syrenhortensiaMycket stora och fluffiga är syrenhortensians blommor, jag säger syrenhortensia, färgen är gräddvit för att senare övergå i rosa. Bland det första jag planterade i min trädgård, 1982, undrar hur jag tänkte då, jag hade aldrig sett en syrenhortensia. Forsythian som planterades samtidigt till vänster om syrenhortensian kände jag till och visste att den blommade på våren, antagligen ville jag ha något som blommade på hösten och det har jag inte ångrat, enda kruxet är att grenarna bryts eller böjs pga blommornas tyngd, och särskilt om det regnar. Tycker ändå om den, alla årstider!

Hejdå!

8 kommentarer:

 1. Oh vad den är fin önskade att jag hade plats till en sån.
  ha en fin helg
  Kram Meta

  SvaraRadera
 2. Det förstår jag att du gör! Jag gillar hortensior mer och mer, ett bra komplement till alla vårblommande buskar.
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 3. Helt underbar! Varför har jag ingen?!!
  Trevlig helg
  Kram Maria

  SvaraRadera
 4. Så vackra bilder på en vacker växt! Vi sa just igår att vi måste skaffa fler höstblommare, det får nog bli syrenhortensia!
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 5. Syrenhortensian är fantastiskt vacker med sina stora blomklasar! Just nu är det skyfall här och jag undrar hur många små grenar som kommer att knäckas.
  Ha det fint!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 6. Jag gillar också mina hortensior. Härligt med friska, blommande buskar så här års när det mesta har passerat bäst före-datum. De åldras dessutom med grace och karaktär.
  Kram

  SvaraRadera
 7. Vad fint. Jag får rusa ut i trädgården och plantera min nyinköpta buske.

  SvaraRadera