tisdag 10 september 2013

Hjälp, vad ska vi göra?Sedan många år är jag genom Hallborosen engagerad i rosenplanteringen vid Kärleksstigen i Hudiksvall. Igår hade vi, några medlemmar i föreningen, ett möte med tre kommunanställda om Kärleksstigen. Även en politiker var inbjuden men dök inte upp. Det var ett trist möte. Vi ville veta om planerna för Kärleksstigen eftersom vi var missnöjda med att området har förfallit, gångarna är igenväxta, rensningen sköts inte osv. Svaret var inte helt oväntat att det saknas pengar... men vad kan man göra inom befintliga resurser... ? Svårast för mig att förstå  är att personal från en avdelning inom kommunen har ansvar för ettåriga växter och en annan avdelning har ansvar för rosorna inom detta begränsade område. Vi fick veta att 700 personer per dygn passerar Kärleksstigen, det var ju intressant. Det hela slutade med ett vagt löfte om att nästa säsong ska det rensas i juni istället för i augusti.

Så vad gör vi nu, ett möte med turistchefen och ledande politiker... ? Önska oss lycka till!

Hejdå!

7 kommentarer:

 1. Om jag förstår dig rätt, har Parkförvaltningen inte pengar så de kan sköta – just parkerna på ett tillfredsställande sätt?! Ja, det var då ett dilemma! Kan inte Trafikverket ta lite av sina "rondellpengar" och skuta till? De verkar ha hur mycket pengar som helst, och det är inga lättskötta rondeller de bygger heller.
  Annars vet jag inte, man känner sig maktlös mot politisk dumhet.

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 2. Tur att de berörda förstår sin egen stads bästa. För visst var det väl inte bara de egna invånarna utan även turister man ville locka till sig. Och vackra parker och promenadstråk är ju alltid gångbasrt (om du ursäktar vitsen). Men hur man ska få dem att ta reson och förnuft, ja, sånt begriper då inte jag.
  Hoppas ni kan få till lite intresse från dem igen, för er stig är så himla fin och ni har verkligen lagt ner mycket glädje och möda på den.
  Kramar

  SvaraRadera
 3. Ja hoppas verkligen att det ordnar sej med den fina rosparken efter Kärleksstigen. Som gammal och Hudikbo minns jag rosengården som låg i närheten av gamla läroverket. Ha det bra!

  SvaraRadera
 4. Det är beklämmande! (Egentligen skulle nog ekonomin i kommunen och de anställdas uppgifter granskas! Men det vågar man inte säga.) Hoppas det ordnar sig för er, det är oerhört viktigt för människors välbefinnande med fina och välskötta promenadstråk.
  Lycka till!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 5. Vilken fantastisk oas.
  Hoppas verkligen att politikerna fattar vilken fantastisk tillgång kommunen har i denna rosen park. Många skulle nog sakna den ifall det försvinner.
  Håller verkligen tummarna för er.

  Ha det gott

  SvaraRadera
 6. Så hopplöst! Fattar de inte att sådana parker verkligen behövs, vi lever inte av bröd allena!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera