fredag 31 oktober 2014

För sex månader sedan



April, min sämsta månad ja t o m värre än november. April är ofta en seg och trist vintermånad hos oss, 2014 var ett undantag då våren var rekordtidig. För sex månader sedan kom jag hem till en trädgård där första vårblommorna slagit ut efter en resa till Gaucin i Andalusien. Har knappt hunnit titta på bilderna därifrån. Går igenom dem igen inte utan att längta tillbaka. Häromveckan impulsbokade jag en resa till Mallorca, i april om sex månader. Allt för att slippa en aprilvecka här hemma.

För sex månader sedan är veckans tema i Blommig fredag, titta in hos Hélena för fler tolkningar.

Hejdå!

14 kommentarer:

  1. Vilka fina rosor.
    Du har verkligen riktigt bra framförhållning.
    Nu måste vi hitta en resa till våren.

    Trevlig Helg

    SvaraRadera
  2. Underbara bilder, och underbart är det ju att resa! Mallorca låter ljuvligt, jag har själv aldrig varit där. Just det där att ha något att se fram emot ...

    Kram,
    Jenny

    SvaraRadera
  3. Det är inte alla år som det blommar överallt i april, Undrar om det blir så nästa år.Ja har bott 6 mån på kolonin helt otroligt. (hoppar veckan fredag, är ju inte hemma) Ha en fin kväll
    kram Meta

    SvaraRadera
  4. Hej Inger!
    Jo, så är det i detta avlånga land är det skillnader i hur april kan bli, men även här i södern var det ovanligt varmt i april.
    Trevlig helg!
    Hälsn
    AnnA

    SvaraRadera
  5. Min april lite mer i inlandet är så mycket skönare. Det är den bästa blåsippsmånaden och den är min.
    /Anette

    SvaraRadera
  6. Fina rosor! Skulle aldrig vilja åka iväg i april. Det är så roligt och hoppingivande att följa allt som dyker upp både i naturen och trädgården. Skulle kännas som att missa inledningen på en bra film.
    Hoppas vi bjuds på skön Mallorcablomning då så småningom.
    Kram Anette

    SvaraRadera
  7. Din april minner vel mer om en mars her, med slaps og stadig mer skitten snø og isrester som aldri vil slippe taket! I Andalusia og på Mallorca er det nok betydelig mere frodig og levelig :-)

    SvaraRadera
  8. Mallåkra...har inte varit där ännu men det lockar med dina fina bilder.

    SvaraRadera
  9. Och jag som tycker april är en av de bästa månaderna! Jag skulle kunna resa bort från november till februari istället :)

    Ha en skön fortsatt helg!

    //Veronica

    SvaraRadera
  10. Oj! Först trodde jag bilderna var från den egna trädgårdens april... Men nu fattar jag! Ja, och april kan vara så olika, ibland ett kliv in i vårens vardagsrum, men ibland står den där och segar i farstun, blöt och eländig...
    Vackra bilder, som väcker såväl res- som roslust! =o))
    kram
    Katarina

    SvaraRadera
  11. Gaucin? Spännande! Vi gillar Andalusien men där har vi inte varit. Kanske blir det en ny resa vid nyår. I april vill jag absolut vara hemma i trädgården!
    Kram
    Katarina

    SvaraRadera
  12. Vad härligt det låter att få dra söderut och tjuvstarta våren en aning! Det gäller att ordna det för sig:-)
    Jättefina bilder/ Kram Titti

    SvaraRadera