onsdag 25 mars 2015

'Henri Martin''Henri Martin' är en välkänd mossros från 1862. Jag planterade den 1995 mot norrvägg, jag hade hört att den var skuggtålig. Nu tror jag inte längre att det finns skuggtåliga rosor, åtminstone inte i de högre zonerna. OK, de överlever men blomrikedomen uteblir. Eftersom den fortfarande lever får den finnas kvar. Växtsättet är rangligt och inte särskilt fint, kräver uppbindning, medan blommorna är riktigt vackra och har stark doft. Härdig i zon 5. En ros som i mitt tycke är så där, men du har förhoppningsvis lyckats bättre.

Hejdå!

7 kommentarer:

 1. Det är en underbar ros. Det är en av mina barns rosor
  Ha en fin mitt i veckan
  Kram Meta

  SvaraRadera
 2. Så vackra och väl fångat av dej!
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 3. Åh, det är en av mina absoluta favoriter!!! :) Jag har den också på norrsidan, men mer öppet (skuggas kanske ½ dagen) och så har jag ju ca zon 2... Min har blivit väldigt hög också, men samtidigt väldigt tät! Jag tror att den mäter ca 2,5 x 21 m (h x b) nu och jag måste knappt göra något med den mer än att mata lite då och då... Du kan inte flytta ut den liiite ljusare i norrläget? Ha det gott! :) Mia

  SvaraRadera
 4. Vilka snygga blommor den har!
  Kram Nora

  SvaraRadera
 5. En underbar ros, jag har ett exemplar på vänt nedgrävd i köksträdgården. Jag vet inte riktigt vart jag sätt ner den.

  SvaraRadera
 6. Okänd för mig. Har fullt sjå att fundera över vilka rosor vi ska sätta vänts det nya armeringsstaketet. Ska lusläsa din blogg efter tips på högväxande, långblommande, tåliga, vackra rosor och även klematis. Återkommer med frågor om jag får.
  Allt gott!
  Laila

  SvaraRadera
 7. Kul med såna rosor som tål mycket! Dessutom väldigt vacker.

  SvaraRadera