tisdag 17 november 2015

Hodnet Hall Gardens

Hodnet Hall Gardens, en större privat trädgård, valde vi dels pga det geografiska läget och dels pga att en växtmarknad ägde rum där denna lördag. En lång gata på väg in till anläggningen, kantad av försäljare från när och fjärran, de flesta specialiserade. Priserna var bra och plantorna kraftiga!Trappan upp till det privata boningshuset.

Cistros
Vägen tillbaka till bilen, en aldrig sinande ström av växtköpare.

Om det inte hade varit växtmarknad kanske Hodnet Hall inte varit den mest lockande parken. Men våra män var mäkta imponerade, de har ju inte sett så många trädgårdar. Stora rhododendron och dammar går alltid hem. Ja, vi var såklart nöjda med våra nya växter och drömde om var de skulle få plats därhemma. Hodnet Hall Gardens ligger i Shropshire inte långt från Wollerton Old Hall Garden, närmaste större stad är Birmingham. På resa i Wales och England maj 2015.

Hejdå!

11 kommentarer:

 1. men du så fint det var där. Har inte varit i någon park eller trädgård i England. det kanske är på yiden nu då. Jag får en längtan till sommaren när jag ser dina bilder, snart är vi nog där
  Ha det gott
  Kram Meta

  SvaraRadera
 2. Tack för titten! Gillar dina trädgårdsinlägg från England så mycket:)
  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Jag tycker trädgården ser riktigt imponerande ut. Och växtmarknaden måste ju vara en dröm, där hade jag behövt en dragkärra för allt jag säkert skulle handla.
  Ha det fint!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 4. Nån gång ska jag på en trädgårdsresa till England och dit skulle jag definitivt villa åka. Vackert!
  Och vad häftigt att hamna på en växtmarknad med finingar till salu!

  //Veronica

  SvaraRadera
 5. Vackert tycker jag också. Ser stort ut och ser ut som om det här fått växa till sig länge.
  Just nu när jag är hemma och rehabiliterar mig tar jag tid och kollar gärna på youtube där det finns hur mycket filmer som helst från trädgårdar.
  /Anette

  SvaraRadera
 6. Just nu samlar jag på idéer för hur man kan rama in rabatter på bästa och snyggaste viset. Roligt att hitta ännu en tilltalande variant på bild nr 2. Tveksamt om det är så praktiskt att ha en smal gräskant som avgränsare till en grusgång (måste klippas för hand?) - men fint var det! Bästa hälsningar Anna

  SvaraRadera
 7. Jätteroligt att få se dina resebilder.
  Där har jag inte varit.

  SvaraRadera
 8. Bilderna imponerar i vilket fall även om trädgården inte gjorde det IRL. Ser mycket välskött ut. Gissar att du fick med dig en hel del trevligt hem.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 9. Oj oj oj, vilken växtmarknad! Det hade nog slutat illa om jag hade varit där... :)
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 10. Vilken lycka med en engelsk växtmarknad!!

  SvaraRadera