fredag 4 mars 2016

Vårtecken?

Finns inga vårtecken är min första tanke. Utom ett. Att ljuset har kommit tillbaka.

Stranden vid stugan

Många skoterspår på isen och jag får lust att åka längd.

Vår vy

 De nyplanterade rosorna har ett litet snöskydd.

Inne spritter det i pelargonerna efter klippning, sticklingar satta i krukan bredvid moderplantan.

Soligaste hörnet av min stadsträdgård. Snart ska både äppelträd och alpklematis få känna på såg och sax. Stora flocknävan tittar upp genom snön, inte precis den jag har längtat efter.

Ingen vår i sikte i norra Hälsingland. Ute snöar det. Min sämsta årstid nu. Jag hoppas att få se riktiga vårtecken i Blommig fredag!

Hejdå!

16 kommentarer:

 1. Näe, jag kan inte heller bjuda på så många riktiga vårtecken.
  Men nu kommer det gå undan för om 4 veckor är det april och har inte våren kommit då så är det riktigt fel :D

  Men vi får ha en skön helg ändå!

  Veronica

  SvaraRadera
 2. Här är det barmark och har varit ett tag. Har börjat klippa och renat så smått och vår "stressen" har börjat komma över mig. Känner att jag har kort tid på mig att göra allt det där som jag vill/önskar göra innan det slår till ordentligt med vår värmen men när jag ser ditt inlägg så inser jag att jag har längre tid på mig än andra.. Jag hoppas att ni blir av med snön snart :)

  SvaraRadera
 3. Även om du inte hittar några vårtecken nu, så har du en otroligt vacker vy där över sjön. Kanske tröstar det en smula.
  Men nu dröjer det nog inte länge förrän vi också får se vårblommor i rabatterna. Idag regnar det här, och då försvinner snön fort:-)
  Trevlig helg!
  Titti

  SvaraRadera
 4. Åjo visst ser det vårlikt ut på snön hos dig, den får ett annat uttryck på våren Pelargoner som börjar växa är ett vårtecken om något och även de där bakslagen med snö. Det har jag också här.
  Ha en fin helg
  Kram Meta

  SvaraRadera
 5. Underbara bilder från stugstranden. Inte många vårtecken här heller, inatt snöade det, men idag lyckades jag plocka några små snödroppar, korta stjälkar som räcker till en äggkopp.
  Har nog tagit så många pelargonsticklingar som jag ska ha och snart ska pelargonerna planteras om.
  Ha en fin helg - i väntan på våren!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 6. Vårlyset er ikke å ta feil av...
  God helg!

  SvaraRadera
 7. Åh så vackert din stuga ligger, vilken utsikt. Helt underbart i alla väder och årstider.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 8. Ljuset är det jag längtat mest efter, i övrigt har vi inte så mycket vår här heller. Idag har det regnat hela dagen så den snö vi hade har smält bort. Nu har vi en sjö på gräsmattan i stället. Ha en fin helg. Carita

  SvaraRadera
 9. Visst är det mycket ljusare och längre dagar nu, men övriga vårtecken får jag vänta på ett tag till.
  Du har ett härligt läge på stugan, ser ljuvligt ut.
  Ha en fin helg.
  Marika

  SvaraRadera
 10. Hej!
  Ljuset är ett fint vårtecken, även om jag kan förstå frustrationen över det vita täcket.
  Här kom lite puder i morse, men våren är på g - fast det är ju lite skillnad på att bo här nere i Skåneland än uppöver, eller hur?
  Trevlig helg!
  hälsn
  AnnA

  SvaraRadera
 11. Det kanske är så att vårtecknen börjar inomhus med nyplanterade pelargoner och små sådder. Mars är egentligen en vintermånad i Småland också. Vissa år har vi haft som mest vinter nu. Att ett vårtecken dyker upp får man se som ren bonus.
  Ha det så gott
  Anette

  SvaraRadera
 12. Söndagsmorgon, gråväder utomhus. Njuter vårtecken framför datorn, ja, och även om det kanske inte visas så mycket "typisk vår", så bjuds mycket vackert. Som här, vilket fantastiskt ljus i dina bilder! Ja, och ljuset är sannerligen ett av våra mest välkomna vårtecken, så klockrent val.
  Allt gott!
  /Katarina

  SvaraRadera
 13. Ljuset är nästan det viktigaste vårtecknet tycker jag! kallt och snö är helt ok så länge det är ljust och soligt :) Önskar en fin söndag!

  SvaraRadera
 14. I södra Halland börjar det faktiskt hända en del även om det går trögt. Just nu t ex...har det precis börjat snö. Men en härlig tid väntar! Sen luktar det kaffe nerifrån köket...underbart☺
  Allt gott
  Milla

  SvaraRadera
 15. Burr. Inte roligt med snö nu. Men det vi fick i morse har redan börjat tina bort. Vintergäck och snödroppar tittade fram igen när skymningen kom.
  Ha det gott!
  Kram
  Törnrosa

  SvaraRadera