fredag 20 mars 2015

Trädgårdsdrömmar



En dröm som redan är uppfylld är växthuset, byggt 2011.

'Ritausma'

Rosa glauca

'Tarja Halonen'

En dröm som ständigt återkommit till mig genom åren är att ha MERA PLATS, eftersom min trädgård är så jätteliten. Har den drömmen också gått i uppfyllelse, ja kanske eftersom vi köpte ett sommarställe förra året. MEN där ska jag ju inte ha någon trädgård, det ska vara naturtomt och då passar det väl utmärkt med rosor som på bilderna. Jag har ett gäng som jag i brist på plats planterat hos svärmor, går att flytta, plus att jag har rotskott i krukor som väntar. Kul ska det bli!

Många stora trädgårdsdrömmar hittar du hos Hélana, det är ju Blommig fredag idag!

Hejdå! 

23 kommentarer:

  1. Växthuset är en dröm, jättefint. Rosorna är fina, och en president har du bland dem. Lycka till med planteringen. Trevlig helg!

    SvaraRadera
  2. Så bra att du kan låna lite plats! Fint med hyllorna men vad som mest fångade min uppmärksamhet är ljuskronan. Precis en sån har jag hittat när jag städade flygeln som vi håller på att renovera, min är inte komplett fattas kupa mm och så var en ljushållare av men det har O lagat, den är rostig och ful så jag tänker sprutmåla den mattsvart och sen använda till enbart stearinljus...det är lite av min dröm! Glad vår! /Lotta

    SvaraRadera
  3. Tror nog att du snart inte kan motstå lite plantering vid sommarstället;))
    Avundsvärt växthus säger jag med ett leende.
    /Anette

    SvaraRadera
  4. Vilket växthus!! Läckert!
    ....och visst kan man plantera lite även om man har naturtomt? :-)
    Kram!

    SvaraRadera
  5. Jättefint växthus! Förstår du är mer än nöjd! :) Jo, det där med plats vill vi väl ha mer av, de flesta av oss! Låter som ett utmärkt val att ha de ovcan på landet! Ha en fin helg! :) Mia

    SvaraRadera
  6. Så härligt med en trädgård till! Lyxigt. Naturtomter är så vackra, snygga rosor du ska ta in där.
    Kram Maria

    SvaraRadera
  7. Tarja Halonen, alltså människan, inte rosen, är min dotters favorit. Hon har pratat om hennes fantastiska dansuppträdande många gånger. Kanske jag skall tipsa henne om en ros i hennes namn?
    Min trädgårdsdröm är ett lika fint växthus som du har!

    Ha det gott!
    /Ruben

    SvaraRadera
  8. Utan drömmar stannar allt....känns som om det är en otroligt viktig ingrediens till ett njutbart liv.
    Trevlig helg!

    Kram Ninni

    SvaraRadera
  9. Vilket härligt rum! Där hade jag kunnat tänka mig att sitta med en kopp te och en trädgårdstidning. Inte för att jag skulle bläddra så mycket... nä, jag skulle nog titta mig ordentligt omkring och njuta av allt det fina du har. :-)
    Ha en fin helg!

    SvaraRadera
  10. Hej Inger!
    Vilket underbart växthus!
    Inte alls avis ;)
    Trevligt helg!
    Hälsn
    AnnA

    SvaraRadera
  11. Fantastisk veksthus du har!
    Og nok plass....ja en dyrker på alt en har av areal så mere plass er veldig bra:)
    God helg:)

    SvaraRadera
  12. Vet du, ibland önskar jag att jag hade en liiiten trädgård, åtminstone lite mindre så att den där intima rumskänslan kunde uppkomma! Som i din trädgård, en förebild!
    Allt gott!
    Laila

    SvaraRadera
  13. Det är härligt att få vara på annan plats för att uppskatta det man har här och där. Du har en så fin trädgård och där du kan sitta och fika och njuta av allt fint. det är härliga drömmar som du fått uppfyllda
    Ha en fin och bra lördag
    Kram Meta

    SvaraRadera
  14. Vilket drömläge att ha två trädgårdar ,med skilda karaktärer, att härja fritt i. Blir nog fint med de rosorna. Men ditt växthus går inte heller av för hackor. Vilken härlig vy du har där ut mot rosorna i trädgården!
    Trevlig helg/ Titti

    SvaraRadera
  15. Vilket fantastiskt vackert växthus! Vilken härlig dröm som förverkligats.
    Ja, jag har också en pytteliten trädgård, vilket är frustrerande ibland.
    Härligt med ännu en tomt, det blir vackert med rosorna där. Lycka till!
    kram
    Katarina

    SvaraRadera
  16. Vilket fint växthus du har, förstår att det var en dröm att få det. Låter härligt med en trädgård till, visst skulle man vilja ha mer plats ibland. Härligt att ha naturtomt, blir säkert jättefint med rosorna där. Ha det fint!
    Varma hälsningar,
    Sofie

    SvaraRadera
  17. Vilket fint växthus. Förstår att du njuter till fullo där. Har lite samma dilemma med storleken på trädgården. Men det går att få plats med ganska mycket om man bara vill. Rosor t ex kan man ju inte få nog av. Tycker du ska plantera det även i din nya trädgård. Härligt!
    Trevlig helg!
    Milla

    SvaraRadera
  18. Åh vad det ser mysigt ut på bilderna! Där skulle jag gärna sitta med min tekopp och titta ut. Plats trånar man nog ofta efter, det där lilla extra man vill få plats med. Ha en fin söndag.

    kram louise

    SvaraRadera
  19. Vilket uterum/växthus! Är det hos dej?
    Ha det bra!

    SvaraRadera
  20. Så underbara drömmar. Både såna som slagit in och såna som är kvar att längta efter. Rosa Glauca är en riktig fining!

    SvaraRadera
  21. Vilket sagolikt vackert uterum! I höstas plockade jag ner mitt växthus och har nu ambitionen att bygga ett atriumrum av återbruk. Ett projekt jag hoppas att ro i land. Ha en fin onsdagskväll!/Helena

    SvaraRadera
  22. Så härligt både med den uppfyllda drömmen och de som komma skall!! ! Må så gott! Kram Ewa :)

    SvaraRadera