onsdag 28 februari 2018

Att fly vintern




















Ett nytt resmål för mig är kanarieön La Palma, där vi spenderat en vecka i februari. Och dit vill jag gärna återvända, ingen höjdare att komma hem till den kallaste vintern på länge. Snön som bara fortsätter att falla har jag inget emot men kylan tar på mina krafter. Mars kommer inledningsvis också att vara svinkall. Skönt är att titta tillbaka på bilderna från La Palma. Igår började jag fixa med pelargonerna, känns inte självklart när man tittar ut.

Hejdå!

12 kommentarer:

  1. Helt underbart! Vilka fina bilder, passar perfekt denna kalla 1:a mars morgon.
    Ha det gott
    Kram Maria

    SvaraRadera
  2. Hej Inger!
    Vilken kontrast att komma hem från värmen till en riktigt kall vinter. Fina bilder, ser härligt ut.
    Snart får vi det varmare.
    Ha det bra / Kram Marika

    SvaraRadera
  3. Jaså du har smitit iväg... ja det gjorde du helt rätt för fy var ruggigt det varit på sistone. Helt ljuvliga miljöer och där har du traskat runt i kortärmat! Det är väl unt!
    Skön helg
    /Anette

    SvaraRadera
  4. Härliga bilder, ser riktigt skönt ut! Borde vara dags för snö och kyla att ge med sig här nu, börjar bli rejält trött på vintern! Hos oss vräker snön ner idag igen, suck, lite svårt att se nån ände på det, men snart så....
    Ha det gott!
    Kram/Margot

    SvaraRadera
  5. Åh, vilka bilder! Jag avskyr kylan och blåsten vi har nu så jag vill gärna åka bort. Har aldrig varit på La Palma men var på Gran Canaria för ett år sedan och det är skönt att få ett andningshål i vintern.
    Ha det bra i kylan!
    Kram Eva

    SvaraRadera
  6. Så fina bilder! :) Måste vara underbart med blommande mandelträd och säkert mängder av andra växter. Det brukar vara skönt att resa bort en stund under sen höst eller vinter. Man blir liksom lite vårpeppad.

    Ha det gott! Kram, Carina

    SvaraRadera
  7. Ser härligt ut! Vi var oxå på La Palma men turistade inte så mycket.
    Fina bilder du tagit!

    //Lillianna

    SvaraRadera
  8. Du gör samma som jag, flyr vintern, vilken har varit besvärlig i Wales i år också.
    Känner igen många av växterna från det spanska fastlandet, men plátanos är speciellt för Kanarieöarna och godare än bananer, tycker jag.

    SvaraRadera
  9. Skulle faktiskt gärna fly jag också men en valp under intensivträning hindrar alla utflykter. La Palma har jag aldrig varit på, däremot minns jag med glädje våra fotvandringar på Tenerife för många många år sedan.
    Nu gäller det bara att härda ut tills våren kommer.
    Kram/Laila

    SvaraRadera
  10. Hej Inger! Det där såg verkligen härligt ut! Skönt att få komma iväg när det är som kallast och vad vackra vyer du bjuder på. Som tur är så närmar vi oss våren nu, jag längtar verkligen. Satt här vid datorn och funderade på om jag skulle anmäla mig till tusen trädgårdar och så tittade jag in på lite bloggar. Ha det gott, Kram från Gudrun med keramiken.

    SvaraRadera
  11. Ser varmt och gott ut där. Det är skönt att komma bort från vår kalla besvärliga vinter ett tag. Kanske få hämta lite ny energi. Men nu är snart våren här hoppas jag. Här i Östergötland ligger snödrivorna kvar och dom är numer mer brungråa än vita.
    Önskar dig en ny fin vecka !

    SvaraRadera
  12. you do the same as me, flying the winter, which has been difficult in Wales this year too.
    recognize many of the plants from the mainland of Spain, but platano is especially for the Canary Islands and better than bananas, I think.

    หนังออนไลน์

    SvaraRadera