torsdag 16 april 2009

'Duchesse de Rohan'
'Duchesse de Rohan' tillhör Portland-Gruppen. Introducerad av Lévêque 1847. Är dryga metern hög och har ett vekt växtsätt. Blommorna är rosa med inslag av karminrött och violett, har stark doft, remonterar och är härdig i zon 5. En frisk och problemfri ros, liten och nätt så i varje trädgård finns plats för denna ros. Planterad hos mig 1993 och jag vill absolut inte vara utan den.

Hej svejs!

7 kommentarer:

 1. Tusen tack för din kommentar, jag tar inte illa upp utan tvärtom. Min erfarenhet av att handskas med digitala bilder är minimal, och jag har mig veterligen inte ändrat något. Har funderat själv, särskilt angående mitt senaste inlägg. Jag får kanske tillkalla hjälp.
  Tack, än en gång och trevlig helg från mig.

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Här var det rosor :) Härliga bilder du bjuder på! Jag har en ny trädgård, och i förra hösten köpte jag en hel hög med olika rosor på rea...så få se få se...vilka som klarat vår vinter :)
  Ha det gött!

  SvaraRadera
 3. Vilken fantastiskt fin ros. Jag skall köpa en ny för en ros som jag haft i snart 8 år dog bort i fjol. Donröchen en fantastiskt fin ros doftade gott.
  Rekommenderar du denna eller har du någon som doftar gott . Gärna en remonterande.
  Jag bor i zon 5 vid kusten.
  Ha en fin helg

  Gunilla

  SvaraRadera
 4. Gunilla, om jag bodde i zon 5 skulle jag välja en zon 6 ros för att få bästa möjliga blomning. T ex 'Thérèse Bugnet', 'Prairie Dawn' eller 'Prairie Joy'.

  SvaraRadera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 6. Jag har faktiskt haft "grevinnan" ett par år, men inte haft några större framgångar med henne. Men nu hoppas jag på bättring, då jag flyttade på henne i höstas...

  SvaraRadera
 7. Duchesse de Rohan är verkligen en ros att rekomender. "Hon" blommar länge och rikligt. Dessutom tål rosen en del skugga. Efter några år så fick jag även rotskott att dela ut. Inte så dumt!
  ps. För mig fungerar alla dina vackra bilder fint.
  hälsn.Ingela

  SvaraRadera