onsdag 15 april 2009

På verandan

Min lilla veranda eller "kallfarstu" som jag också säger är mycket användbar. Här trivs olivträd, myrten och lager på vintern. Fuchsiorna förvaras i min lilla mörka källare. Döm om min förvåning då jag tog upp fuchsiorna tidigare och mer än hälften inte visade några livstecken. Ville inte omgående dödförklara dem men nu är det dags att vandra vidare till komposten. Är i alla fall glad för att en namnlös fuchsia som jag fått av min far, är vid god vigör. Pappa är död sen 9 år. Och stamfuchsian lever. Vet ej om fuchsiorna fått för lite vatten eller om jag var väldigt sen i höstas med att ta in dem. En påminnelse om alltings förgänglighet. Nu har haft nöjet att beställa en sexpack från Rockdala; Blue Rocket, Celia Smedley, Checkerboard, Lustre, Lindisfarne och New Millenium.

Nu känns april månad bekant, kallt och ruggigt, för närvarande 0 grader. Men ljust!

3 kommentarer:

 1. Detsamma, Hudik är väl norr om dalälven? Fina bilder! Länkar gärna till dig om det är OK? Har du besökt bloggen Trädgård vid vägs ände, ligger väl i dina trakter? Har länken på min blogg om du vill se.

  Hålsningar
  Ingela

  SvaraRadera
 2. Hej.Inger.

  Dina växter verkar ju ha klarat sig bra. uchsior är lite knepiga . Jag har en gammal som heter Red Arrow den har jag tagit skott av flera gånger och de har blommat och vuxit fint över sommaren så jag gör ju som jag brukar ställer de i förrådet över vintern. Men när våren kommer så lever bara den gamla fuchsian.
  Det är ju lite knepigt.

  Ha en fin dag

  Gunilla//Norrskenets trädgård

  SvaraRadera
 3. Hittade hit via Träd gård en.
  Min lilla trädgård ligger ca 8 mil norr om din. Fortfarande mycket snöelände kvar:(
  Även jag har haft jätte otur med min fuchsior i vinter, dom vill inte vakna till liv. Fattar inte vad jag gjord för fel, flera av dom har jag haft i många många år......

  SvaraRadera