tisdag 20 juli 2010

Rätt färg


Äntligen har jag lyckats få några bilder med den färg som jag uppfattar att 'Tuscany Superb' har, oftast blir den återgiven alldeles för ljus. Lars-Åke Gustavsson skriver mörkt sammetsröd med kastanjebrunt. 'Tuscany Superb' är en gallicaros, härdig i zon 5.

Min trädgård är ett virrvarr av rosor, riddarsporrar, klematis och annat. Kan man bli utmattad av rosor, jag tror det, men mest på ett positivt sätt. Senaste dagarna har jag sett så många fina trädgårdar, mött så många trevliga människor så mina sinnen är överfulla. Känner lyckan av att rosorna blommar så vackert och ett vemod över att blomningen snart är förbi. Haft besök av min gamla bloggkompis billan, jättekul:) För övrigt sköter jag mitt heltidsjobb på ett svettigt kontor.

Lite blandade känslor från mig idag, hoppas ni alla har det finemang:)

6 kommentarer:

 1. Vilken vacker kombination färgmässigt! Nu dräller det av ljuvliga rosor och andra blomster som ger "rosfeber" och stora "vill ha plågor", men jag måste hejda mig tills vi har altan klar intill ateljén och vi får planera i lugn och ro en helhet :)
  Samma här, jobbar på i värmen och det känns onekligen lite motigt i värmen!!
  Kramen /bea

  SvaraRadera
 2. Vilken ros.. färg!
  Ja det är svårt att fota vissa blommor så att de blir rätt färg liksom.
  Snyggt tillsammans med riddarsporrarna.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 3. Otroligt läcker färg på rosen och så vackert tillsammans med riddarsporrarna!
  En trädgård som är ett virrvarr av rosor, riddarsporrar och klematis låter helt underbart i mina öron, med en sådan kombination måste det bli väldigt vackert!
  Ha det gott!
  Kram Margot

  SvaraRadera
 4. Hej Inger. Tack för att du visade din trädgård och Kärleksstigen. Underbara rosor i din trädgård! Dina bilder här ovan älskar jag!! Är svag för blå-lila!
  Kram Karin

  SvaraRadera
 5. Hej Inger!

  Vilken vacker ros!!!! å vacker kombination tillsammans med riddarsporrarna.... Ursnyggt helt enkelt.... Håller med Margot om att en trädgård som är ett virrvarr av rosor, riddarsporrar och klematis.... måste vara en ljuvligt härlig trädgård....... Vem vill inte bli utmattad av rosor..... :-) Måste vara det härligaste sättet att bli utmattad på........ :-)

  Ha det bra!
  Kram Charlotte

  SvaraRadera
 6. Häftig ros! Den borde kunna funka här också, ska googla lite på den. Instämmer med Charlotte, vill gärna bli utmattad av rosor!

  SvaraRadera