måndag 7 mars 2011

Var är min kompost?

välkommen in, sen gatan skrapades fri från snödrivor får man kliva upp ett trappsteg ca 30 cm till vår trädgård, gångarna är inte skottade till marknivå utan vi promenerar lite högre upp, porten är orubbligt fast i snön sen länge

rosenportalen med klematis och kaprifol

rabatten med bästa läget, tja inte nu kanske, flera rosor ligger platta under snön som vid det här laget är mycket hårt packad

mindre med snö intill väggen, 'Maxima' mår bra och riddarsporrarna hann inte blomma igen efter nedklippningentitta, där är min komposttunna, längst bort mot väggen, men den syns inte och jag tar mig inte dit nu, snön går upp mot fönsterrutorna, jag vill kunna använda komposten året runt, känns slösaktigt att slänga fint kompostmaterial i soporna, har en hink med lock men den är redan full, vad gör man...

bilderna är från igår

hejdå!

15 kommentarer:

 1. Usch ja, känner igen alltihop. Värst är det väl med alla hoptryckta buskar, fasar för vad jag kommer att möta när snön/isen försvinner...
  Den enda kompost jag sparar nu är kaffesump. En påse åker med ut till Fagerdala varje helg och lagras i trädgårdsförrådet så länge.
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 2. Stackars alla dina fina rosor under snön, och så går de miste om kompostjorden till våren, suck!

  SvaraRadera
 3. Oj hoppas att allt klarar snömängden det ser lite vanskligt ut.

  Vad kul att få se bilder från din trädgård.
  Min komposttunna står vid garaget så den fylls på dagligen och när den slutar att brinna så knäpper vi på värmeslingan som ligger i botten på tunnan.

  Ha en fin fortsättning på veckan
  Gunilla

  SvaraRadera
 4. Hej Inger!
  I skåneland är det snöfritt, men fortfarande kallt om nätterna...Jag har äöndå köpt på mig några penséer...inspiration Malevik...
  Men det doftar vår! Och vårligt ljus!
  Ha en fortsatt skön vecka trots det vita kalla.
  Kramen!
  AnnA

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Vad mycket snö ni har. Var ett tag sedan vi hade så mycket. Har varit fint väder idag men det har blåst storm så det tar fort nu på snön här.

  Ha en fin dag!
  Kram Elin

  SvaraRadera
 6. Oj oj oj vad mycket snö du har! Men nu har du väl plusgrader?
  Jag använder en helt vanlig hushållssax (från IKEA!), både till myrten och buxbom. Jag har testat speciella buxbomssaxar men jag tycker en vanlig sax är bäst. De större kloten klipper jag med häcksax. Vad använder du?
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 7. Hos mig finns det en liten liten snöhög kvar...men det är bara en tidsfråga innan den försvinner.....
  Apropå buxbomsklippning så använder jag min gräskantsax till kloten...
  ha det bra ;)

  SvaraRadera
 8. Usch, det där eländet har jag nog av:((
  Mer rosor tack!
  Kram.

  SvaraRadera
 9. Hej!
  Du har något att hämta på min blogg.
  Ha en fin dag!
  Kram Elin

  SvaraRadera
 10. Hej!
  Jag halkade in här genom Elin och blev hänförd över de vackra rosorna! Vilka fina bilder! Jag älskar rosor. Man kan nästan känna doften av dem bara genom att se på bilderna ;) Jättefin blogg! Jag kommer gärna hit igen :) Ha det bra!/Catarina

  SvaraRadera
 11. Oooops...här var det mycket snö liksom hos mig!
  Ja, det är svårt att hålla igång komposten på den riktigt kallaste perioden och då får vi lov att slänga fint kompostmaterial, men så snart lite varmare väder kommer brukar komposten "vakna" igen.
  Hoppas rosorna sig under den hårt packade snön.
  Kram /Bea

  SvaraRadera
 12. Jag har börjat med Bokashikompostering, är perfekt under vintern då man inte behöver springa ut till komposten hela tiden. Läs mer på: www.bokashi.se.

  /Rebecca

  SvaraRadera
 13. Jag har inte hållt på så länge, men jag tycker mig se att det har satt fart på min varmkompost. Samt att det har varit väldigt bekvämt att inte behöva springa ut till komposten hela tiden under vintern, utan samlat hinkarna inomhus (plats finns) och sedan bara gå ut med hinkarna och blandat i komposten när de är klara efter 2 veckor inomhus. Dessutom tilltalar det mig att man kan gräva ner innehållet i hinkarna direkt i mina pallkragar efter bara 2 veckor samt att näringen bibehålls på ett annat sätt med bokashikompostering jämfört med vanlig kompostering. Det finns ett ekonomipaket att köpa på bokashi.se, så kan man prova själv.

  SvaraRadera
 14. Det ser precis ut som hos oss, nu har snön rasat från alla tak så det har blivit jättehögar överallt, undra om det hinner tina till midsommar?
  Kramen /Mia

  SvaraRadera
 15. Men oj vad mycket snö ni har! Håller med till fullo om att komposten måste kunna användas året runt. Här har maken som är förste skottare lärt sig att han måste skotta fram till den med, precis lika viktigt som att komma till bilen eller brevlådan.

  /Lillianna

  SvaraRadera