torsdag 21 juli 2011

Favorit
Många favoritrosor har jag och 'La Noblesse' är en av dem, lätt att förstå eller hur?

Vilken är din favoritros och varför?

Hejdå!

7 kommentarer:

 1. Jarå!!! Mycket fin ros...... Ohh, jag vet faktiskt inte vad som är min favoritros. Har inte haft så många rosor egentligen, förrän i år.

  MEN så spännande!!! Såg bilden från växthusbygget. Kommer ju bli hur bra som helst... Så vackert..... Du visar väl mer bilder allteftersom :-)))

  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 2. Har rundt 30-40 roseslag i hagen, men favoritten veksler litt på..fargene slår meg oftest i bakken, har de duft gir det ekstra poeng-så Nuits de Young stiller sterkt hos meg. Men så har jeg også flere Austinroser..eks Golden Celebration som også er lekker i blomsterformen OG dufter himmelsk, mens farven ikke er den beste..trur alle rosene jeg har er favoritter,hver på sin måte!
  Men når det er sagt, er det kun få som riktig strutter av sunnhet, tåler alt og er frisk og kraftig i veksten: Rosa alba maxima, Polstjernen,Lykkefund, Rote Max Graf, Rhapsody in Blue og Rosa moyesii.
  Masse hilsner fra Tone

  SvaraRadera
 3. Underbart vacker, inte konstigt att det är en favorit! Svårt att utse bara en ros till favorit, John Davis är en men synd bara att den inte doftar, Martin Frobisher och James Galway är stora favoriter! De sticker jag ner näsan i varje gång jag går förbi:)
  Kram

  SvaraRadera
 4. Inte alls svårt att förstå....
  Min favorit är en namnlös(som vanligt hos mig)ros som blommar med ganska små rosa-aprikos blommor som ser lite lätt rufsiga ut. Grenverket är rött och bladen är också röda när de kommer fram men blir efterhand gröna...ja nu förstår du väl precis vilken det är...eller...??? Skojar bara...men jag gillar den verkligen, och den ser lite ovanlig ut bland de andra....
  Ha det bra :)

  SvaraRadera
 5. Honungsrosor! Och Constance Spry! Och Rose de Recht! Och många fler, inte lätt att plocka ut en! Doften är väldigt viktig för mig, och att de är friska.
  Så fint ditt växthus verkar bli!
  Ha det bra! /Katarina

  SvaraRadera
 6. Svårt att nämna bara en favorit. Honungsrosorna förstås pga doft, friskhet och generositet, R hugonis för sina tidiga små söta blommor strödda elegant längs grenarna, R glauca för det vackra bladverket, Jacques Cartier för sin ihärdiga blomvillighet och friskhet, Cardinal de Richelieu för färgen som är fantastisk tillsammans med nepeta... kan knappt sluta, men det får räcka just nu

  SvaraRadera
 7. Takk for din hilsen, en helt ufattelig tragedie.
  Tone

  SvaraRadera