måndag 25 juli 2011

Snart klart


Ett växthus växer fram, spännande att komma hem från jobbet varje dag nu och se vad som hänt. En skicklig och förstående snickare är guld värd. En hel del småfix blir kvar till mig sen och snickaren är ju inte riktigt färdig än. Kanske ser jag mest fram emot att få ta mig an odlingsytan till vänster framför växthuset, sjukt eller hur. Men ser också fram emot att få se ut över trädgården inifrån växthuset. Känns som att trädgården börjar bli förvuxen och förfallen, har inte gjort mycket i sommar, har egentligen inte behövt heller, nu klipper jag ner riddarsporrar, aklejor och sånt.

Ha en bra vecka och var rädda om varann där ute:)

11 kommentarer:

 1. Gratis till ditt vackra växthus som tar form hos dig!! Förstår att det ger dig många planer!
  Må gott! /Bea

  SvaraRadera
 2. Ser fantastiskt ut! Just den typen av växthus jag skulle vilja ha så småningom.
  Känner igen glädjen att ta sig an nya odlingsytor som bildas av väggar, staket, plank etc. När vi byggde till ett badrum var jag nästan gladare år hörnan som bildades utomhus än för duschen som vi tidigare saknat inomhus...Jag har redan börjat drömma om vad jag ska plantera utanför växthuset när det blir dags att förverkliga om ett antal år.

  SvaraRadera
 3. Det kommende væksthus ser supergodt ud :-)

  Jeg kan sagtens sætte mig ind i, hvor spændt du må være hver dag, for at se hvor langt snedkeren er kommet med arbejdet - jeg ville have det ligeså.

  SvaraRadera
 4. Verkligen ett tjusigt växthus du bygger. Fint med den murade sockeln...

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 5. Ååååå sååå fiiint....
  Måste bara bli helt underbart att sitta därinne och titta ut....och att vara utanför och titta in....
  Förstående snickare ska man vara glad för....det kan ju vara svårt att förklara precis hur man vill ha något gjort.....
  Ha det bra :)

  SvaraRadera
 6. Det kommer att bli jätte-jätte-jättefint!! Precis ett sådant skulle jag vilja ha! Perfekt med den murade "foten" (alltså, den murade nederdelen på väggarna. Som du märker är jag ingen byggare) och den cementerade väggen längst bak. Följer med spänning fortsättningen på bygget.

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 7. Vilket härligt växthus, roligt för dig. En förvuxen och vildvuxen trädgård (i lagom mängd) har charm, i motsats till det perfekta. Ikväll ska jag också klippa ner mina överblommade perenner och det kommer att se lite tråkigt ut en tid men snart blir det fint igen.
  Njut av ditt växthus!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 8. Vackert och rejält! Undrar vad du kommer att ha på taket, är lite nojig när det gäller växthustak eftersom åtta av våra takfönster knäcktes i vintras och då hade vi ändå skottat! Nu byter vi gradvis till kanalplast på taken, inte så vackert men lugnare!
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 9. Men vilket härligt växthus du får, ser helt underbart ut! Så fint med den murade sockeln nertill! Det ser rätt så vildvuxet ut i min trädgård nu också, hinner inte göra så mycket denhär veckan eftersom jag jobbar ganska intensivt från i lördags och fram till söndagen. Förhoppningsvis ska jag vara ledig två veckor i augusti innan skoljobbet kör igång igen, så då får jag röja upp i trädgården!
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 10. Ohh vad fint det blir. Du kommer sitta där många gånger innan vintern kommer tror jag.
  Ha en skön vecka.
  Kram
  Annika

  SvaraRadera
 11. wow, så vackert det blir, tegel...

  SvaraRadera