tisdag 29 maj 2012

Redan slutet av maj

i söndags slog äppelträdet, Sävstaholm, ut i blom, egentligen det enda träd som finns i min trädgård om man inte räknar de förvuxna syrenerna

en favorit, daggranunkeln

'Angelique' ny hos mig, gillar


äntligen ett stöd som liknar något, tack Pelle för att du svetsade ihop det till mig, tulpan 'Queen of Night'

'Libretto Parrot' snygg men inte särskilt blomvillig

Har gått igenom alla rosor och konstaterar att 'Constance Spry' och 'Chianti' är mina sämsta rosor, så även efter denna vinter som ju har varit mild. Övriga ser hyfsat OK ut... lite glad för att jag nu vattnat med åkerfräken enligt Lailas recept, i syfte att förebygga rosrost, även kan riddarsporrarna få stadigare stjälkar av denna medicin har jag hört, få se om det funkar. Hoppas min behandling inte kom för sent för att hjälpa, allt gick ju så fort i värmen. Nu har temperaturen sansat sig och det känns faktiskt bra.

Hejdå!

19 kommentarer:

 1. Angelique är jättefin, en favorit hos mig. Libretto Parrot är ny för mig, gillar den och speciellt med de gröna inslagen i blomman, tycker det är snyggt.
  Ha det gott. /Ingela

  SvaraRadera
 2. Så mycket vackra tulpaner du har i blom. Min Angelique ville inte komma tillbaka i år tyvärr.
  Tack för tipset om åkerfräken mot rosrost.
  Vad tråkigt att Constance Spry och Chianti inte vill sig riktigt. Min Constance är ganska oberörd av vintern, men Tea Clipper har fått börja om helt.
  Ha det gott.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Min Constance ser inget vidare ut heller. Förra året blev hon illa tilltygad av sorkar och i år ser hon inte ut att gilla läget. Får se om jag plockar bort henne. Gillar inte när rosor ser för bedrövliga ut, så ledsamt.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 4. Angelique är så vacker, tyvärr ville inte min komma igen i år. Först trodde jag att det varit sorkar i farten då det bara kom lite förvridna blad men troligtvis har det varit för blött i rabatten där Angelique står!Ska plantera nya lökar på annat ställe till hösten för den tulpanen vill jag ha tillbaka! Det är faktiskt skönare med lite svalare väder nu!
  Ha det gott!
  Kram Margot

  SvaraRadera
 5. Det gläder mig att du använder åkerfräken! Alla mina växter mår bra och jag har givetvis behandlat hela trädgården med åkerfräkenavkok. Snart dags för nästa omgång.
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 6. Snygga snygga tulpaner du har, jag ska införskaffa lite flera till hösten. Daggranukeln var fin, den måste jag hålla utkik efter!

  Kram

  SvaraRadera
 7. Hej Inger!
  Härliga tulpanbilder. Mina tulpaner är överblommade för detta året, och tänk många klarade sig från rådjuren denna våren.
  Min Constance har tagit ett skutt...Får se hur skuttiga blomsterna blir...Däremot har jag en Baron som nog sagt goodbye, och Phyllis Bide som är lite oviss...Åkerfräkenvattning låter intressant...Jag ser att bladlössen har kommit på rosorna och jag har hittat en del ihoprullade blad med, och lite gula blad, som jag tror beror på köldknäpparna i våras. Men Thérése B är ett säkert kort, som kommer att slå ut i dagarna. Wrams Gunnarstorp ligger också i startgroparna.
  Ha det gott!
  hälsn
  AnnA

  SvaraRadera
 8. Usch ja, vad tiden går!!! Särskilt maj månad har gått otroligt fort!
  Daggranunkeln var en ny bekantskap. Väldigt fin!!

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 9. Ja nu går det undan. Nya fröjder i trädgården varje dag. Tre rossorten i blom redan.
  Fina tulpaner du har:)och ranunkeln, förstås.

  SvaraRadera
 10. Vakre tulipaner,spesielt de lilla. Elsker lilla, og har prøvd og lage et bed som går i lilla,rosa og hvitt med innslag av blått. Men de petuniane som jeg har sådd og som skulle være rosa og lilla ble hvite..så da blir det mye hvitt. Pent det og.
  Epletreet er nydelig i full blomst. Her er det ferdigblomstret alt. Nesten litt trist. Men som datteren min sier; Mamma,det må jo til for at eplene skal komme..he he.. sannhet i det!

  SvaraRadera
 11. Tack för tipset om åkerfräken! Jag hade läst det nånstans men kom inte ihåg var och nu hittade jag ju även Lailas blogg, en fantastiskt rolig blogg.
  Kram på dig! Eva

  SvaraRadera
 12. Vackert stöd och vackra tulpaner. Sån´t är verkligen fint att ha i trädgården.
  Kram från Törnrosa

  SvaraRadera
 13. Fint växtstöd.
  Tulpanerna var ljuvliga.
  Sedan en fråga, får du mycket steklar och larver på dina rosor? Gör du något speciellt för att förebygga?
  I år verkar vara ett baddarår för elände som gillar växter.
  Ha det gott.

  SvaraRadera
 14. Viket fint växtstöd. En riktig prydnad.

  Här har vi ingen värme än och det ser inte ut att bli någon än på länge. Regn har ju lovats i helgen ,det kan väl vara bra men det blir ju så kallt.Allt verkar stanna upp.

  Ha det gott
  Gunilla

  SvaraRadera
 15. Vackert Sävstaholm blommar och alla tulpaner! Lycklig resa till Skottland. Då ska jag vänta lite med att skicka orkidéen, när är du hemma igen? Nu har den fått flytta ut på sommarviste och är helt färdigblommad. kram Sophia

  SvaraRadera
 16. Hejsan!
  Jag undrar, hur gör ni, som har så många rosor, med alla vecklarlarver? Ni kan väl inte gå runt och klämma alla?!

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 17. flowers in any case, always beautiful

  SvaraRadera
 18. Ja, men se där! Där är hon ju Jacquline du Pré. Har helt missat henne här hos dig. Vi var till Söderfors i helgen så nu finns hon även hos mig. Fick med mig halva bilen hem med olika skönheter så nu har jag snart min rosengård. Ser att du har de flesta som jag köpte. :)
  Kramar!

  SvaraRadera