måndag 4 juni 2012

Fint och fult

 Entrérabatten sväller härligt grön

här samsas bl a nästan utblommat ormöga med myskmadra som precis ska slå ut

är nöjd med min skifferläggning framför växthuset

men ännu är det glest i växthusrabatten som är en övergång från entrérabatten, men den kommer nog också att svälla med bl a fyra rosor, tre klematis och lite perenner... undrar om jag kan trycka dit en 'Wild Edric' i vänster framkant

lite väl karamelliga

riddarsporrarna på gång, vattnade med åkerfräkenavkok, jo det behövs så rejäla stöd för stora klematis

förra veckan hade vi sol, känns längesen

helgen har gett en rejäl rotblöta men varför måste det vara så kallt

snygg färgkombo på påsen men tja jag vet inte

under 'Nevada'

dessa färger finns snart inte i min trädgård

till sist mitt fulhörn mellan växthuset och boningshuset, har tänkt plantera hela ytan förutom att en stol ska få plats i morgonsolen... minska på flocknävan, vill ha höga gröna nedvissnade saker kanske gräs, tips mottages tacksamt

från andra våningen, behövs något som kan dölja den fula luftvärmepumpen till vänster, i kitteln ska det bli stenar och vatten, tredje året jag säger detta, känner på mig att det inte blir snyggt... men det var ju ett fulhörn:)

Hejdå!


18 kommentarer:

 1. Å, så fin skiffergången blev! Passar väldigt bra till växthuset.

  SvaraRadera
 2. Ser så mysigt ut! Jättevackert.
  Ha det bäst!
  KRam Hélena

  SvaraRadera
 3. En luftvärmepump är ba att ha men visst är det trist att de är så fula.
  "Fulhörnet" ser inte så tokigt ut, speciellt inte med ditt fina växthus som förskönar bredvid.
  ha det bra :)

  SvaraRadera
 4. Det blev verkligen fint med skifferläggningen! När sedan växterna blir lite större och mjukar upp övergången, rabatt/skiffer, blir det ÄNNU bättre!!
  Tulpaner må vara hur fina som helst, men nu vill vi att annat skall ta över, eller hur?!

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 5. Jag är helt kär i ditt växthus! :) Men det vet du ju redan.. ;) Skifferläggningen blev verkligen toppen. Tycker faktiskt inte att det var mycket till fulhörn.. ;) hade tänkt göra ett inlägg om mina fulhörn här hemma.. men nu vet jag inte om jag vågar.. :)
  Tack för tipset om Törnrosa. jag kikar in till henne bums.
  Kramar!

  SvaraRadera
 6. Jag tycker det bara ser fint ut jag, inte mycket till fulhörn där! Ett gräs som är snyggt och tåligt och växer bra är brokbladigt tuvrör Overdam. Rosenflockel blir ju hög och vissnar ner.

  Kram Ulrika

  SvaraRadera
 7. Ditt växthus är helt underbart! Inget fulhörn tycker jag, men alla har vi ju platser som vi gillar mindre eller inte riktigt får till:)).
  Min Wild Edric är på gång och har knopp, han är stilig:). Lite svårt att se hur mycket plats det finns för honom på din bild.
  Tulpanerna är läckra, alla har blommat över hos mig.

  Det är första året som Guernsey Cream blommar så här rikligt, så jag vet inte vilken som är bäst av GC eller Ivan Olsson. Ivan fick lite vissnesjuka förra året, men jag klippte av de grenarna så fortsatte han blomma som inget hänt;)). Du kan ju gå in på 'Help me find' och kolla närmare på dem om du vill.

  Ha en fin tisdag.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 8. Det ser nästan mysigt ut i ditt fulhörn och växthuset pryder upp bredvid så det kan inte bli fult! Blev ju så snyggt med skifferläggningen! Jag köpte min Guernsey Cream i Söderfors och den har vuxit riktigt stor varje sommar men konstigt nog varit seg med att blomma. Förra sommaren blev jag nästan lite trött på den då den bara fick tre-fyra blommor och beslöt att ge den en chans till i sommar och nu har den massor av knoppar så den klarade livhanken:) Fyra år är lite för länge att vänta på blomning på en så stor klematis! Men den är vacker när den blommar!
  Ha det gott!
  Kram Margot

  SvaraRadera
 9. Jag älskar den lilla vackra myskmdran - och den doftar först som torkad!
  Fulhörn - det kan jag inte tycka!
  Kram på dig! Eva

  SvaraRadera
 10. Oj oj, så många helt underbara tulpaner du har! Älskar färgerna. Och den där kombinationen som du var undrande om - härlig. Fler tillsammans till nästa vår och du kommer att gilla dem. Lovar.
  Din skifferläggning är supersnygg. Har tänkt mig göra en grusgård innanför mina avenbokshäckar och ha en gång av grått skiffer. Så kul då att se din snygga läggning och kunna visa O hur jag menar.
  Kram från Törnrosa

  SvaraRadera
 11. Såå snyggt med skifferplattorna - förstår att du är nöjd!! Vadå fulhörn :-)) Men förstår att du vill dölja luftvärmepumpen. Vad härliga tulpaner du har - ser att vi gillar samma färger :-))

  Ha det gott!!

  SvaraRadera
 12. Så himla fint du fått till det Inger!
  Tom fulhörnet var fint för att vara fulhörn.
  Härligt med färgglada tulpaner tycker jag.
  Siffer blev ju perfekt liksom.
  Ha en bra dag
  Annika

  SvaraRadera
 13. Hvor ser det godt ud, og så mange smukke blomster.
  Tak for kigget.
  Ha´ en god dag.

  SvaraRadera
 14. Hejsan!
  Jag hittade rosen 'Odyssey' på en blogg (Floras Univers, du hittar den i min bloggroll), och tyckte den var så fin, att jag googlade på den. Då kom jag till din blogg. Du hade köpt ett exemplar på en Englandsresa. Nu undrar jag, trivs den hos dig, och hur härdig är den?

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 15. Så kul att få titta in i olika hörn av din trädgård- och vilket helt underbart litet växthus!

  SvaraRadera
 16. Fulhörn? Då skulle du se mina fulhörn!
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera