torsdag 28 juni 2012

'Odyssey' 'Odyssey', en floribundaros, som jag planterade i höstas i växthusrabatten har idag slagit ut sin första blomma, slöt sig igen på kvällningen

 Sol idag från och till

en ljuvlig blomning har 'Frühlingsduft' hos min rosvän.

Nu har jag lite rosbekymmer av det delikata slaget. Planerar för tre nya rosor, vilka ska jag välja, har kommit fram till tre säkra kort: 'Wild Edric', 'Morden Centennial' och 'Geschwinds Nordlandrose'. Någon som har erfarenhet av dessa? Kommentera i så fall gärna! 

Hejdå!


9 kommentarer:

 1. Jag har tyvärr ingen av dessa men har köpt fem andra häromdagen när jag var på Österlen. Har hittat plats åt fyra av dem än så länge :) och min ganska nyplanterade Aksel Olsen växer så det knakar och har börjat slå ut. Och Hybridan o Lykkefund ska vi bara inte prata om, de har ju några år på nacken... Tur att det är semester så att man kan vara i härligheten :)

  SvaraRadera
 2. Glömde säga att din Odyssey ser ljuvlig ut.

  SvaraRadera
 3. Ljuvligt att se dina rosbilder! Kan tyvärr inte hjälpa dig , men låter som angenäma bekymmer;)
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 4. Wild Edric har jag och är väldigt nöjd med den, blir stor och kraftig med stora blommor som luktar gott, blommar länge. Frisk och tålig. Men den kräver ju plats, det är ingen liten rabattros precis.
  De andra känner jag inte till.

  SvaraRadera
 5. Där har vi ju din Odyssey!! Vacker som en dag! Rosor skall man nog köpa efter att ha sett dem i verkligheten, är min senaste aha-upplevelse. Lite besviken på Therese Bugnet, måste jag säga. Hon som var så vacker på bild! ;-)

  ha det gott!
  /Ruben

  PS
  Jag frågade om ditt nya objektiv, eftersom jag är rätt missnöjd med mitt standardobjektiv till Canon. Du verkar ha köpt ett bra objektiv!!

  SvaraRadera
 6. Kan inte hjälpa dig men tar gärna del av råd du får. Sagas besked om Wild Edric väcker mitt intresse, måste kolla upp den mera. Planerar en rosplantering om jag nu vinner kampen mot kirskålen!...
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 7. Inger! Jag har odlat M.Centennial och har G.Nordlandsrose sedan flera år. Den senare blir en bred och högvuxen buske. Har haft den även som klätterros - fint till båda växtformerna. Rikblommig! M.Centennial blir en lägre rikblommande buske. Färgen är lite spektakulär, kommer du kanske att tycka fortfarande.

  SvaraRadera
 8. Vilken ljuvlig ståndarkrans hos Odyssey. Den liknar Jacqueline du Prés ståndarkrans. Din ros väcker habegäret!
  En fin morgondag till er i Hallborosen, önskar jag.

  SvaraRadera
 9. Nu nu fick jag en ny favorit! Odyssey, antecknar:).
  Jag har Wild Edric utav dem du nämner. En kanonros tycker jag. Köpte den som krukad förra våren och den har växt mycket. Inte frusit något alls i vinter.
  Vilken fin Frühlingsduft din vän har, min har kanske prestera fem blommor i år.
  Ha det gott.
  Kram Maria

  SvaraRadera