söndag 5 augusti 2012

Augustimelankoli

 finaste stödet har klematis fusca fått

 'Victoria' har svingat sig genom hela höga 'Nevada'

och där tittar 'Sputnik' fram i mängden av 'Prince Charles' blommor

Missmod och rastlöshet ligger inte för mig men varje år vid denna tid är det nåt som händer, sommaren går mot sitt slut och vemodet finns där. Har ändå besökt två fina trädgårdar i min närhet senaste dagarna och till och med fått lite inspiration att göra små saker i min egen trädgård. Men nu lär det bli mindre av den varan när semestern är slut. Tja det är väl inte bara jag som känner så här... ?

Hejdå!

13 kommentarer:

 1. Nä det är samma känsla varje år här med! Har inte ens kommit mig för att blogga!

  Kram ändå!

  SvaraRadera
 2. Oh, vilka vackra bilder, tack för dem! Har du gjort klematisstödet själv? Snyggt! Och vilken fin kombo Nevada och Victoria var! Tänk, jag tycker tvärtom, så här års är det så mycket som händer att jag inte hinner vara melankolisk, men det beror nog på att jag odlar så mycket ätbart och att jag verkligen njuter av skördetiden! Ha det gott! :) Mia

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Jag älskar augusti och sept. Hoppas vi får en brittsommar eftersom vi inte haft någon riktig svensk sommar i år.Vilket fint stöd?
  Visst är det ett klematisår i år? Här har mina blommat som aldrig förr. Fast jag har inte så många som du har. Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 4. Jag börjar jobba 17 aug så jag är ledig lite till, men vemodet kommer smygande ändå. Känslan över att jobbet kallar snart är inte kul, känns lite värre i år än det brukar, kanske för att jag varit ledig längre.
  Sedan gillar jag augusti-september för det kan vara riktigt fint med klar hög luft. Jag har mer energi i trädgården nu än vad jag brukar ha vi denna tiden. Lite tvärtomkänslor hos mig:)).
  Ha det gott.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 5. Håller med dej, men ännu har vi många fina dagar kvar,men det är ju jämt göra att klippa allt som är överblommat. Här hemma har jag öppnat min butik efter en lång ledighet och idag har jag haft två trädgårdsvisningar också.
  Kram från Mia

  SvaraRadera
 6. Såg just Prince Charles på en annan blogg, och du, vilken goding! Vad kan den klematisen ha gemensamt med sin namne tro??

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 7. Jo, här är en till som blir nedstämd så här års. Visserligen yrkesarbetar jag inte längre (mer än åt min mans firma) så semestern tar liksom inte slut - eller infinner sig aldrig, snarare. Men när nätterna börjar bli längre och påtagligt mörkare och när det friskt gröna övergår i olika nyanser av grått och brunt - då rullar det stora vemodet in! Dessutom har jag alldeles för få höstblommande arter för att uppleva den där känslan av överdåd som juni och juli bjuder på. Så är det.
  Ha det så gott det går!/Laila

  SvaraRadera
 8. Känner som du. Nu går det mot mörkare tider och det är tungt. Hjälper föga att det kan bli riktigt fina dagar ända långt in i oktober. Jag njuter av alla blommor, plockar in buketter, skördar och planerar men allt färgas av vemodet som mörkret kommer med. Och värre blir det för varje år, känns det som.

  SvaraRadera
 9. Tack för kommentaren på min blogg! Jovisst är det 'Maiden´s Blush'! På pricken, många av bilderna som kommer upp när jag googlar skulle kunna vara tagna här!
  När det gäller knopparna kan det knappast vara regnet som är boven - fram till i år har vi haft svår torka så här års. I år har det visserligen regnat mer men mest om nätterna och inte i några långa perioder. Sedan rosen började slå ut hade vi fått 2 mm fram till ikväll då det kom 12 mm på en halvtimme! Eftersom samma problem dykt upp varje år, även under extrem torka, måste det nästan vara något annat.
  Kram

  SvaraRadera
 10. Jo, nog är det lite vemodigt när sommaren närmar sig slutet. Hoppas på en varm och fin höst.
  Kram

  SvaraRadera
 11. Känner också på samma sätt och jag har börjat längta intensivt efter att få sluta jobba och hitta på något annat men det är inte så lätt, än dröjer det några år till pensionen:)Det är sådan fart på på jobbet så ibland undrar jag hur länge jag orkar, men det är bara att ta en dag i taget och det är skönt att jag trivs med ungarna i skolan! Vilket fint växtstöd du hade där!
  Ha en fin dag!
  Kram

  SvaraRadera
 12. Visst är det trist när man inser att vi går mot höst men samtidigt så infinner sig ett lugn hos mig....det är inte så mycket som måste göras i trädgården på hösten och förhoppningsvis har vi ett par sköna månader framför oss ändå.
  Ha det bra :)

  SvaraRadera
 13. Hej!
  Hänger med på det sista stycket du skriver om missmod och vemod denna årstid.
  Precis så känns här uppe i norr just nu, hårda vindar och spöregn har skapat en sliskig trädgård och på ställen har t o m träd knäckts av vinden! Det känns onekligen höst!!

  Nej, nu får vi hålla fast den sista sköna blomningen och njuta av det mjuka augustisolskenet då det beger sig.

  Varm kram /bea

  SvaraRadera