fredag 16 maj 2014

Äntligen

En gammal tulpan som troget blommar varje år


varje år frågar jag, vet någon namnet på denna primula, från min pappas trädgårdtänk att man kan bli så glad för något så ynkligt, en aurikel med tre blommor, min pappa hade många och minnet lever kvar.

Så kom den, första försommardagen med 21 graders värme. En fröjd för en trädgårdssjäl.

Hejdå! 


10 kommentarer:

 1. Vackra bilder och så skönt att få ha tulpanerna ifred och att de inte dött ut.
  Det är speciellt med växter som minner om någon och inte "bara" är opersonliga köpeplantor, men vad primulan kan heta det har jag ingen aning om.

  Trevlig helg
  /Anette

  SvaraRadera
 2. Här har vi också haft den första riktigt sköna dagen! Tyvärr har jag sovit hela dagen efter att ha vakat några nätter. Men en liten sväng i trädgården hann jag med! Vilken fin Primula du ärvt! Kan du inte kalla upp den efter din pappa. Så har den ett namn i fortsättningen./ Titti

  SvaraRadera
 3. Visst blev det sommar! Man tror nästan inte det är sant, så ljuvligt! Vad roligt med blommor efter din pappa, kan du inte bara döpa den efter honom?

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera
 4. Ärvda växter är något alldeles extra! Hoppas du får en fin och varm helg i trädgården!
  Kram!

  SvaraRadera
 5. Fint att ha kvar växter från din pappas trädgård, så fina minnen! Önskar att jag hade haft tanken att ta med mig något från mina föräldrars trädgård som även var mina farföräldrars, men ibland är mn bara efterklok.
  Fortsatt fin helg på dig!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 6. Härligt med sommarvärme! Vacker primula med härliga färger! Väldigt speciellt med växter som har minnen med sig, har ett antal växter från mina föräldrars trädgård som känns änmer dyrbara nu när föräldrarna inte finns kvar!
  Ha det gott!
  Kram Margot

  SvaraRadera
 7. Ja tänk vad härligt det är med trädgård och så glad man kan bli för de små tingen.
  Härlig vår hos dig - försommar.
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera
 8. Så fin den är primulan och massor med blommor. Jag vet inte vad den heter. det ser så inbjudande ut vid växthuset.
  Önskar dig en fin vecka
  Kram Meta

  SvaraRadera
 9. Jag har en tulpan som liknar din rosa och som fanns i trädgården när vi flyttade in för 10 år sedan. Den kommer troget varje år och är älskad just därför! Trädgården är till för glädje av olika anledningar, visst är det underbart!

  kram louise

  SvaraRadera
 10. Oh! Det var en vacker viva. Har aldrig sett något liknande! Du är välkommen hit precis när som helst. Augusti är inte Landet Krokus bästa tid men något ska vi väl kunna visa upp.. :)
  Kram och välkommen!

  SvaraRadera