fredag 16 januari 2015

Årets trädgårdsplaner

 26 juni 2014

 5 juli 2014 'Frankfurt' till vänster, 'Aîcha' till höger

10 juli 2014 till vänster 'Tuscany Superb' och bakom 'Nuits de Young', 'Maréchal Davoust, 'Mme Hardy', till höger 'Officinalis' och bakom 'Adèle Prévost

Så där ja, då var det sommar igen, åtminstone i drömmarnas värld. Jag drömmer inte om så mycket längre och mina trädgårdsplaner är att ta det väldigt lugnt, för att jag behöver det och för att jag inte orkar annat. Men något har jag planerat t ex att beskära 'Frankfurt', 'Nevada' och 'Mme Hardy' rejält, viktigt, får inte glömma detta eller stå där och vela med sekatör och grensax. 'Aljonushka' behöver ett nytt stöd för att slippa kastas hit och dit. Och två rosor som jag skickat efter från David Austin ska planteras. Vid stugan vill jag plantera några vildrosor, de står i krukor under snön mot husväggen och väntar.

Trädgård är så mycket mer för mig än min egen, i juni hoppas jag kunna besöka Anna-Karins trädgård. I juli kanske det blir en trädgårdsresa med Hallborosen, vem vet... ? Och i slutet av maj räknar jag och min kompis helt kallt med att få se en och annan trädgård i Wales. Var det någon som pratade om att ta det lugnt...

Blommig fredag har dragit igång igen, trevligt tycker jag. Veckans tema är Årets trädgårdsplaner och flera planeringar hittar du hos Hélena!

Hejdå!

26 kommentarer:

 1. Åhh alla dessa underbara rosor! Låt det bli sommar nu så man får njuta lite igen. Eller ja, vår skulle väl räcka till att börja med! Somriga och sköna bilder!

  kram Louise

  SvaraRadera
 2. Ja du, det man borde brukar sluta med att jag hade tänkt så är det hos mig alla fall. Det lter som du får en fin och händelsefull sommar. Även att resa kan vara av gott för att orka mycket annat
  Ha det gott
  kram Meta

  SvaraRadera
 3. Vilka härliga planer för sommaren! Där sa du något som även jag kommer förhoppningsvis att ägna mig åt en del i sommar! Att besöka riktigt många andras trädgårdar - men i Sverige även om Wales låter härligt ;-)! Jag börjar årets säsong hos Birgitta i Ödsmål. Hennes blåsippor och Galanthus vill jag se live en gång!

  /Anja

  SvaraRadera
 4. Härligt projekt...att ta det lugnt...precis min stil! Men en trädgårdsresa till Wales är ju inte fy skam det heller. Trevlig helg/ Titti

  SvaraRadera
 5. Åh så fint! Det är så skönt att ta det lugnt i trädgården, bara njuta och dra lite ogräs om man vill.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 6. Jag har blivit rostokig sedan några år tillbaka och tror jag aldrig kommer att få nog av dem även fast de ibland "trasslar" lite :) Så skönt att vara ett par minuter i sommaren och njuta...
  Att åka till andras trädgårdar är underbart! Och vilka fantastiska vänner man ibland kan få :)
  Har du vägarna mot stockholm nån gång så är du välkommen till Upplands-Väsby!

  Ha en skön helg!

  SvaraRadera
 7. Det har du helt rätt i att trädgård är så mycket mer än sin egen och jag njuter till fullo av dina rosor för här är det sämre med den varan.
  Trevlig helg
  Anette

  SvaraRadera
 8. Ta det lugnt kan man göra på olika sätt men trädgård och rosor och trädgårdsresor är uppiggande så det vill vi nog inte avstå från.
  Önskar dig en fin helg!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 9. Det er viktig å nyte hagen, og du har en nydelig hage å nyte :)

  SvaraRadera
 10. Underbara bilder och ett härligt projekt.....=)

  Trevlig helg !

  Kram Ninni

  SvaraRadera
 11. Så vackra rosor och så underbart att få åka till England/Wales på trädgårdsresa. Ha en fin helg.

  SvaraRadera
 12. Bra plan om man inte orkar så mycket. Så fin den sista bilden är Inger!
  Där skulle jag vilja gå och sniffa lite rosdoft.
  I år har jag stort projekt att ta tag i. Gräva alla gångarna och lägga singel. 100 m minst.
  Ha en skön helg
  Annika

  SvaraRadera
 13. Vilka ljuvliga bilder från din rosenträdgård! Jag tycker det låter som en bra idé att ta´t lugnt och njuta så mycket som möjligt.
  Tittar igenom dina bilder från Englansdresa - jag säger bara en sak - ljuvligt! Jag var en runda förrförra året och längtar verkligen tillbaka igen.
  Ha det bra,
  Maria

  SvaraRadera
 14. Det var många trevliga planer det. Hoppas det blir lyckat! /Monica

  SvaraRadera
 15. Ser ju helt fantastiskt ut med alla rosor och växthus!! Man behöver ta det lugnt också och njuta av allt man gjort tidigare. Ibland behöver man påminnas om det...för man glömmer det ibland..:)
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 16. Hvor fine dejlige sommerbilleder. Det er nu også dejligt at kunne tage på trädgårdsrejse på diverse blogs og få lidt sommer på den måde. Der er altid masser at gøre i en have. Også selvom man ikke har store projekter. Og haven bliver sikkert endnu smukkere næste år ;-)

  SvaraRadera
 17. Vilken fantastiskt fin rosengång, Tuscany Superb är verkligen super. Trevlig helg! Marika

  SvaraRadera
 18. Jamen du, jag tänkte just det, vadå ta det lugnt. Så mycket planer du har, vad kul. Viktigt att trädgården sin egen inte blir till stress, det får man försöka få till.
  Vilka vackra bilder, ja visst drömmer man när man ser detta.
  Ha det så gott och Tack för din kommentar hos mig!

  Trevlig helg, kram Ewa :)

  SvaraRadera
 19. Underhållet behöver verkligen planeras, annars blev det långsiktig pannkaka av projekten :) Låter som en skön inställning till planerna. Roligt med trädgårdsbesök, Wales låter roligast men det är för att jag vill återse landskapet och en viss plantskola ;)

  önskar dig en trevlig helg! Carina

  SvaraRadera
 20. Sista bilden var ju helt fantastisk, så fint! Så härligt att få samla inspiration i andras trädgårdar, det är alltid lika välkommet:)
  Ha det bra!
  Varma hälsningar,
  Sofie

  SvaraRadera
 21. Slitet och troget står växthuset där i.....mycket vackert till rosornas fräscha blomfärger.

  SvaraRadera
 22. Åh vad vackert att se lite rosbilder från din fantastiska trädgård!!! Tack för all information och info om alla rosor som du ger. Hälfen av alla mina rosor i min trädgård har jag fått efter att ha tittat på dina fina rosporträtt!!! Tack och simma lungt.

  SvaraRadera
 23. Låter som bra planer! Välkommen till Wales. Vi håller kontakten med planerna och jag kommer med förslag till dej i februari.
  Ha en bra vecka!

  SvaraRadera
 24. För en stund sedan fick jag ÄNTLIGEN tillgång till mitt bloggkonto igen! Hela datorn ned inställningar och mailkonton och allt kapade för snart ett år sedan och sedan dess har jag med myrsteg kunnat restaurera det ena efter det andra och nu till sist bloggen! Lovar att höra av mig oftare nu:-)
  Känner igen det där med att behöva ta det lite lugnare! En månad före jul hamnade jag på hjärtakuten och låg där i fyra dagar... Mår ok nu men inser att man har sina begränsningar...
  Hälsningar
  Laila

  SvaraRadera