fredag 14 augusti 2015

Augusti, snudd på favoritmånad

Silverax

i mörkaste hörnet vidjehortensia

jag gillar klematis

'Prince Charles'

'Warzcavska Nike'

'Negritjanka' och 'Romantika'

'Romantika' och 'Président de Sèze'

'Black Tea'

'Margaret Hunt' och 'Comtesse de Bouchaud'

strandveronika, dagliljor bakom

Fyra nya klematis i år varav en, 'Huvi', är planterad. Någon som känner till den? Jag skulle egentligen haft en ny 'Mme Julia Correvon' som tyvärr inte kommit upp i år, men hittade 'Huvi' på STA:s växtmarknad. 'La Noblesse' har sett så ensam ut utan 'Mme Julia Correvon'. Mycket att klippa ner nu, och pyssel med att flytta växter som hamnat fel. 'Louise Odier' kommer att grävas upp pga svartfläcksjuka, tydligen är det så att äldre rosor lättare får svampsjukdomar. Funderar på äppelträdet, tror jag inte tar ner det helt och hållet utan lämnar stammarna till klätterstöd. Visst är augusti en skön månad och snart kommer min favoritårstid, hösten.

Hejdå!

10 kommentarer:

 1. Jag är också en älskare av klematis. det finns så många fina
  Härliga bilder du visar
  Ha det gott i solen
  Kram Meta

  SvaraRadera
 2. Nu vill jag ha alla dina otroligt snygga klematis. Jag har inte så många, så det borde funka;) Skriver ner namnen på dem. Och strandveronika till höstrabatten:) Tack för fina tips.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Det är ju en underbar månad, och speciellt som det blev finväder. Härliga bilder från dig, klematis ville jag verkligen ha fler men jag vet inte var jag skulle våga testa dem. Satte ju en Nelly moser samtidigt som piilun för några år sedan och den har aldrig blommat, första året gick en gren av och andra året vissnade den bara ner, osv, nu är det faktiskt några rankor som slingrat sig upp till toppen av pergolan och jag tyckte jag såg knoppar men jag vågar inte titta så noga, det kanske var blad, ha ha.

  SvaraRadera
 4. Vilken fantastisk blomning du har på dina klematisar. Så där har mina aldrig blommat.
  Och silveraxet är magiskt vackert. Har ett hos mig men det har aldrig blommat fullt ut.
  Tro om det döljer sig så vackra blommor därunder.
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
 5. Helt fantastiska klematis du har, Huvi känner jag inte till, men googlade och den är mycket vacker. Augusti är riktigt fin i år, efter allt regn, men annars är våren min favorit årstid. Ha det fint!

  SvaraRadera
 6. Vilken Klematisblomning - vackert! Jag gillar också augusti, särskilt i år när det har regnat så mycket och trädgården känns frodig och grön. Gamla äppelträd är ju finfina klätterstöd så jag tycker du gör rätt som inte tar bort det helt och hållet.
  Ha en fin söndag i trädgården!
  Kram Nora

  SvaraRadera
 7. Mycket vackert!!! Dina klematis is to die for!!! Njuter också nu av hortensior, klematis och solhattar!

  SvaraRadera
 8. Så vackert! Gillar också klematis, men känner att jag kunde pyssla om dem lite bättre. Ska bli ändring på det.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 9. Vilka fantastiska Klematis du har! Så kraftiga och fina. Det är härligt med sensommarblomningen, så mycket att njuta av nu/ Kram Titti

  SvaraRadera
 10. Åh så fint! Och vilka fina klematiser, helt otroligt! Som sagt hos mig har de blivit en flopp i år med alla klematiser. Vi få hoppas att någon till vill lrverera och att resten kommer igen nästa år!
  Ha det gott, kram Ewa :)

  SvaraRadera