torsdag 22 september 2016

Dagens bild

Uno Kivistik har tagit fram en mängd olika klematis på sin gård i Estland, denna uppkallad efter honom, 'Uno Kivistik'. Uno är borta sedan länge, då jag var där drev hans son och hustru verksamheten vidare. En upplevelse att se så många klematis i blom. HÄR är deras hemsida där man kan beställa klematis.

Nu har sommaren övergått i höst. Senaste dagarna har det varit disigt, molnigt och ruggigt fram till sena eftermiddagen då solen kommit fram. Och efter några timmar har det blivit mörkt. Och mörkare kommer det att bli. Men det är bara att gilla läget. Nu är fokus på att förbereda plats åt alla pelargoner inomhus och undra när frosten kommer.

Hejdå!

10 kommentarer:

 1. Fin klematis! Den hemsidan ska jag titta in på. Nu är det väl för sent att beställa, bästa tiden är väl på vårkanten?
  Här har vi ständig sol numera, inget ruggväder än - men alldeles för torrt och alldeles för kallt om nätterna. Aldrig är man/trädgården riktigt nöjd...
  Allt gott!/Laila

  SvaraRadera
 2. Beautiful! Greetings from Estonia. :)

  SvaraRadera
 3. Hej Inger!
  Vacker klematis, och en fin bild. Tack för länken, skall titta in där.
  Trevlig helg / Marika

  SvaraRadera
 4. Det går fort nu men så är det, man får gilla läget och tända ljus att mysa med och längta till nästa års blomprakt. Så fin bild på klematisen. Ska nog kolla där är, ute efter en med söt liten vit klockformad blomma
  Nu har vi många långa planeringsmånader framför innan våren kommer tillbaka.
  Ha nu en fin helg
  kram Meta

  SvaraRadera
 5. Eftersom jag ska göra ett nytt försök med klematis på andra ställen i trädgården ska jag titta in på sidan, kanske något jag kan beställa.
  Ikväll först kändes det som höst, det blåser kyliga vindar och det mörknar fort. Men detta är min tid som jag njuter allra mest av.
  Ha en bra helg!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 6. Så vacker den var med sitt mörka öga. Och tack för tipset - gissar att deras clematis kan vara väl så bra i vårt klimat.

  Carina

  SvaraRadera
 7. Så vacker klematis! Ja nu känns det att hösten kryper på, det känns lite ruggigt både ute och inne!
  Kram Titti

  SvaraRadera
 8. Har flera av kivistikklematisarna. Dock inte den där. Nå är det så att klematisplantkön med 6 plantor från förra året har växt med ytterligare 4. De ska komma till den nya delen av trädgården men det får bli ett annat år. Förhoppningsvis nästa.
  Idag fortsätter jag istället med att ta hand om de som ska in innan frosten hotar.
  Ha en skön söndag!
  Anette

  SvaraRadera
 9. Mycket vacker!
  HÄr i Wales har inte hösten riktigt kommit ännu, men det är lite kallare och blåsigare än under högsommaren.
  Ha en fin söndag!

  SvaraRadera
 10. Vackert! Jag har fyndat klematis på rea i helgen, fyra stycken. Vet inte var jag ska ha dem men det löser sig väl:)
  Kram

  SvaraRadera