torsdag 15 september 2016

Mitten av september

 Mest grönt nu.

'John Davis' har sakta men säkert passerat 3 m höjd.

'Vostok', snarlik många andra klematis och de flesta har mindre storlek på blommorna i år. Vostok planterad 2009, flyttad en gång och blommar nu för första gången. Ibland behövs tålamod utöver det vanliga.

Skuggliljan, oansenlig men vacker.

Häromdagen blev jag tillfrågad om vilken ros jag väljer om jag bara får välja en, det blev 'Aïcha'.

Unikpelargoner i förgrunden.

'Odyssey' har verkligen levererat denna säsong, men är svårfotad.

'Sweet Success', unikpelargon.

Halva september har redan gått, jag hänger inte med. Men oj så fint väder vi har, försöker ta tillvara dagarna. Trädgården har fått minimalt med uppmärksamhet denna sommar men den bryr sig inte så mycket och inte jag heller.

Hejdå! 

11 kommentarer:

 1. Ja vart tar tiden vägen?
  Jag tycker att du lyckas väldigt bra med att fotografera 'Odyssey', ovanligt vacker ros! Och så undrar jag förstås varför det heter "unikpelargon"?
  Allt gott!/Laila

  SvaraRadera
 2. Ja nog rinner sommaren iväg. Hösten är riktigt njutbar om den är fin och den inte regnar bort.
  Höstfärgerna är som en andra blomning, jag älskar den.
  Så fantastiskt fina rosor du har.

  Ha det gott

  SvaraRadera
 3. Hej Inger!
  Halva september har redan gått, men vilket fint väder vi har och har haft. Din trädgård ser fin ut, med alla vackra rosor som blommar.
  Ha det fint /Marika

  SvaraRadera
 4. Jag är så förtjust i din frodiga trädgård, det är så en trädgård ska vara tycker jag! Sen ett tidigare inlägg blev jag nyfiken på Odyssey och nu måste jag försöka få tag i den. Har flyttat några rosor i höst när jag insåg att de fick alldeles för lite sol, hoppas de klarar flytten.
  Ha en fortsatt fin september!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 5. Så fint och lummigt du har det. Ibland är det bra att låta naturen sköta sig själv. det kan bli extra fint ändå. Inte klokt så fort allt går det är lite svårt att fatta att det snart är höst med den värme vi haft. gilla läget och hoppas på en fin Brittsommar med gör jag
  Ha en fin helg
  kram Meta

  SvaraRadera
 6. Tack snälla för länken, ska kolla! Trodde faktiskt att det skulle vara lätt att få tag i den.
  Kram Eva

  SvaraRadera
 7. Jag har också "struntat" lite i trädgården denna sommar och har kunnat konstatera att den klarar sig ganska bra utan mig, men jag klarar mig inte utan min trädgård:-) Det ser väldigt fint och frodigt ut hos dig och dina rosor är underbara.
  Trevlig helg!
  Titti

  SvaraRadera
 8. Vilken härlig och frodig grönska. Väntan kan ge fin belöning och clematisen var vacker. Tänker att du har många gröna toner fortfarande. Hos mig upplever jag mer att bladen börjar tröttna, botrytis färgar en hel del brunt och ja hösten är helt enkelt på väg. Men september är fantastisk :)

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
 9. Helt underbara bilder! Om du säger att Aicha är rosen framför andra, så ska jag minsann skaffa en, men jag vill inte ha steklar och rost att joxa med.
  Härlig färg på skuggliljan!
  Tack och lov levererar trädgården även om den inte får så mycket tillsyn. Det blir bara på ett annat sätt helt enkelt, men kan vara väl så charmigt!
  Allt gott!
  /Anette

  SvaraRadera
 10. Fina bilder! Ja, det verkar som sommaren har hållit i sej länge i Sverige i år. Här i Wales är den kvar, men det är inget speciellt, september brukar vara sommar här.
  Ha en fin ny vecka!

  SvaraRadera
 11. Ja, tålamod är en bra egenskap i väntan på det sköna. Och förmågan at njuta av nuet under väntan, som du förmedlar så fint med dina bilder.
  Kram

  SvaraRadera