fredag 3 november 2017

Månadsbilder den 2 november

 Ser ni knopparna på 'Huldine', började blomma så sent pga att vår och sommar var fördröjda.

'Vostok' har visat sig vara en riktig långblommare.

'Warszawska Nike' sjunger också på sista versen.

Snart är det över för den här gången även om det finns knopp både i rosor och klematis. Och det känns helt OK för mig, ett välkommet avbrott till början av februari. Då är det dags att ta itu med pelargonerna, min favoritsyssla numera.

Veckans tema i Blommig fredag är Månadens bild. Jag hade inte många bilder från oktober, var ute en stund i går med kameran innan eftermiddagssolen försvann.

Önskar en fridfull Allhelgonahelg!

9 kommentarer:

 1. Lite upp och ner tycker jag att det är en hel del har börjat blomma om och vårlökarna börjar spira i rabatterna. Undrar lite över hur det går med dom överlever de kommer de igen i vår eller får v vänta ytterligare ett år.. ja ja den som lever får se.
  Ha det nu gott i helgen
  Kram Meta

  SvaraRadera
 2. Precis som du känner jag för ett uppehåll nu. Tid att göra annat och kanske fundera på nästa säsong. Trots det är det ändå fascinerande att se hur växterna jobbar med att kompensera tidigare för en 'dålig' säsong. Att få blomma och sätta frö för att föra generna vidare. Det är en fascinerande process.

  Kram, Carina

  SvaraRadera
 3. Jag ser också en del förskjutningar bland växtligheten efter den svåra torkan i somras när allt stod i princip stilla.

  Jag känner också att jag är redo för vintervila men det finns mycket kvar att göra i trädgården och svårt att hålla sig borta så länge som det råder plusgrader.

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 4. Ja det känns skönt att det inte är så bråttom med allt i trädgården denna årstid, även om jag har en del saker kvar att göra. Men det är väldigt blött på många ställen så det är svårt att jobba där också.
  //Helene

  SvaraRadera
 5. Hej Inger!
  Har några blommor kvar på min nya Viticella Carmencita, som blev planterad nu i höst. Kaprifolen blommar och några enstaka perenner, men snart är det över. Kan vara skönt med vintervila, både för oss och trädgården.
  Ha en skön helg / Kram Marika

  SvaraRadera
 6. Har också några rosknoppar men de kommer inte hinna slå ut, det är ju ändå skönt att veta att livskraften finns. Och nog är det så att vi njuter lite extra av de kvardröjande blommorna även om de är medfarna av regn och vind.
  Ha det fint!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 7. Även här finns det rosknoppar och bladverket är friskare än på hela sommaren.
  Även i förfallet finns det sknhet.
  Fin helg
  /Anette

  SvaraRadera
 8. Så vakre bilder! I min hage blomstrer enda noen roser, veksler mellom frost og regn.
  Nyter din blogg!
  Klem, Ida

  SvaraRadera
 9. Hoppas du fick en fin helg.
  Här i Spanien var det Allhelgonadagen den riktiga dagen.
  Naturen har verkligen sin alldeles egna gång.

  SvaraRadera