onsdag 27 juni 2018

Det går fort nu

'Midsommarbruden' blommar till midsommar den 20 juni vid stugan, 7 stycken planterade som rotskott, visst har den ett vackert namn.

Den 24 juni hemma i stan, 'Aïcha', 'Frühlingsduft', 'Frankfurt'.

'Frühlingsduft' är en buskros som går utmärkt att använda som klätterros.

 'Aïcha' har mindre blommor med mera färg i år, beror säkert på torkan.

'Frankfurt'

Klätterhortensian är en viktig del av min trädgård.


Gillenia trifoliata, trebladsspira

Många motiv jag fotar är desamma år efter år. Ändå kan det vara små skillnader som jag ser. Och sen är det nöjet att få använda kameran. Funderar på att köpa en ny, ljusmätaren krånglar.

Redan slutet på juni, känns nästan som mitten av juli. Två lugna veckor efter midsommar, sedan börjar barnens semestrar och allt kommer att gå ännu fortare. Men en dag i taget.

HÄR finns fler trädgårdsbloggar! Hejdå!

7 kommentarer:

 1. Ja det går fort nu och det blommar över väldigt fort i år tycker jag. Värme och torka. Kanske rosorna ändå klarar det bättre än många andra växter.
  //Helene

  SvaraRadera
 2. Så vackra rosor! Ja, tiden går verkligen fort och trädgården ännu fortare. Njut så länge det varar, vilket vi hoppas är länge.

  SvaraRadera
 3. Visst är rosor lika vackra oavsett hur många gångar man fotar dom och tittar på dom år från år. Man får aldrig nog. Hoppas det går att njuta av dess skönhet länge än.
  //LOTTA

  SvaraRadera
 4. Inte bara namnet är vackert på 'Midsommarbruden' det är även en mycket vacker ros. Har också märkt att 'Aïcha' har mindre blommor än vanligt och att dom är intensivt gula under en dag innan dom bleknar. Definitivt torkan skulle jag tro. Frodigt och fint hos dig och jag skulle gärna slå mig ner på bänken i sällskap av klätterhortensian som är magnifik.

  Önskar dig en skön helg!
  /Anita

  SvaraRadera
 5. Jättefint! Trebladsspiran extra snyggt fotad. Klart du ska ha en ny kamera om det krånglar. Den har man mycket glädje av.
  Ha det gott och kram
  /Anette

  SvaraRadera
 6. Samma men föränderliga motiv... Det är lite olika färger, bakgrunden och omgivningen förändras så helheten blir ändå olika :) Jag har augustikänsla när jag är ute. Det är så där torrt som på sensommaren, syrsorna knarrar på och blomningen är som då. Antagligen för sommaren varit så lång och fantastisk :)

  Kram, Carina

  SvaraRadera
 7. I enjoyed over read your blog post.
  Your blog have nice information, I got good idea from this amazing blog.
  I am always searching like this type blog post. I hope I will see again…
  หนังออนไลน์

  SvaraRadera