fredag 21 september 2018

Det går mot höst

Här bor jag, Kringlan, ja i min stuga. P. tomentosum, Platinum, Bäsnapelargon

Reseminnen från Sardina på Gran Canaria och Pollenca på Mallorca

 Friesdorf, kallas också Smålandspelargon

Ingen sensommar utan ringblommor

Höstlikt, digitalis och vit purpurklätt har frösått sig via komposten.

 Inte varje sommar som riddarsporrarna hinner blomma om, nyplanterade dessutom.

 'Midsommarbruden' har talrika nypon efter den generösa blomningen.

Otroligt att 'Mme Julia Correvon' blommar till slut trots torka och ingen vattning.

'Wild Edric' en härdig Austinros, rugosabybrid

Idag har remontanthybriden Greta Persson slagit ut för första gång denna konstiga säsong. Säljs under detta namn hos Cedergrens.


En annan mycket härdig ros är 'Louis Bugnet' med fina röda knoppar.

Underbara dagar har vi haft i september men nu kryper hösten allt närmare. Pelargonerna ska in, de har gjort sitt ute och nätterna blir kallare. Fortsätter att flytta rosor från stan till stugan men snart får det räcka för i år.

Jag är inte riktigt i fas med veckornas olika teman på Trädgårdsfägring, men det här kan jag väl kalla för Höstbestyr. Som pensionär är det inte lätt att hålla reda på vilken vecka det är haha, men länkar ändå.

Hejdå!

15 kommentarer:

 1. Hm, ja det går den vegen... men mye bra blomstring likevel! Fine roser. 'Greta Persson' er interessant. Sjelden, vil jeg tro? Vi får faktisk tak i Balsgård-rosene her i Norge. Virkelig flotte!
  God helg

  SvaraRadera
 2. Nyponen var vackra och vilken fin färg, passar väldigt bra med Mme Corevon tänker jag. Har sett Louises knoppar på bild och de är vackra de tre kanske kan vara en fin kombination.

  Ha en fin helg! Kram, Carina

  SvaraRadera
 3. Ja sdet går verkligen mot höst. Och kommande vecka så blir det nog än mer konkret!
  På TrädsgårdsFägring så spelar inte temat någon roll alls. Det är bara att länka varenda inlägg om man vill :) Så, nu när du ärfritidsmiljonär så behöver du inte ha koll på veckor :D

  Kram

  SvaraRadera
 4. Hoppas du hann ta in dina krukor innan Knud anlände! Här har det varit ovanligt varmt men nu har temperaturerna dalat så det blir mera höstlikt.

  Hälsningar

  /Gunilla

  SvaraRadera
 5. Hej Inger!
  Så fint dina rosor blommar, här gav de upp redan i juli. Underbara nypon, så vacker färg. Mina riddarsporrar var inte så fina i år, får hoppas på nästa år.
  Ha en fin helg / Kram Marika

  SvaraRadera
 6. Tyvärr har rosorna lidit här denna säsong, så ett stort buskage med Louise Bugnet och en annan rosa Bugnet har vi varit tvungna att ta bort. Dom blommade inte och det var 90% vildskott och växtplatsen hade blivit c:a 3 x 4 m samt 3 m hög - och så var det massor av brännässlor under. Min gubbe grävde t.o.m. bort ALLA rötter, men sa att det var otroligt jobbigt! Anledningen till att rosorna här- till skillnad på alla andra ställen där dom dött av torkan - växt så enormt är förmodligen att här har rosorna hade planterats runt två avluftningsrör till avloppet. Man kan se på jorden runt om att just här är det förmodligen massor med näring.....
  Såg att du varit i Pollensa dit vi åkte förr. Alltså för ca 30-40 åt sen!
  KRAM/Susie

  SvaraRadera
 7. Rosor i all är men de mörka nyponen är ju hur snygga som helst! Så mysigt du verkar ha det i stugan och välskött. Är det vid en insjö eller vik vid havet?
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera
 8. Så vacker utsikt du har mot vattnet. Rosorna är jättefina ännu och jag gillar också vit purpurklätt. Låter den fröså sig i ett soligt hörn. Försökte sätta krukorna lite skyddat här men Knud tog en del ändå.
  Ha det fint
  Helene

  SvaraRadera
 9. Härliga bilder! De där mörka nyponen är ju så fina...
  Ha nu en skön söndag :)
  KRAM från Titti

  SvaraRadera
 10. Ja, det har vært en helt fantastisk september. Lang og vakker blomstring har vi fått å nye. Så mye skjønt hos deg. Du har en flott plass.
  Jannicke

  SvaraRadera
 11. Vackra rosor.
  Gillar din kringla skarpt, fin.
  Ha en skön söndagskväll!

  SvaraRadera
 12. Hei Inger.
  Her skal også pelargoniaene inn nå. Regner med at vi får frost til natten. Med ca 200 blir det litt av en jobb, og vi kommer først hjem i ettermiddag...
  Deilig med høstfarger nå ;.)
  Ha en fin uke/Eirin

  SvaraRadera
 13. Ja hösten har verkligen kommit nu. Vyn ner mot sjön med ringblommorna i förgrunden är fantastiskt vacker. Smålandspelargonen var en trevlig bekantskap.

  Ha en fortsatt skön vecka!
  /Anita

  SvaraRadera
 14. Nu kan man säga att hösten är här, idag har det varit riktigt kyligt .. men det är vackert ute när solen lyser. Du har så vackra pelargoner, hos mig var det nog pelargonerna som var vackrast denna torra sommar när vi inte kunde vattna. Rosorna var vackra tidigt på sommaren, sen slokade de mest, men nu kommer det stora knoppar igen, hoppas inte frosten tar dem. Ja, det har varit märkligt med växtligheten i sommar.
  Ha det fint!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 15. The pink flowers in the first two photos! They are so vibrant and pretty! I like how you were also able to take such a wide array of pictures. Thanks for the share, have a fantastic rest of your day. Keep up the posts.
  World of Animals

  SvaraRadera