torsdag 17 januari 2019

Trädgård med nivåskillnader
 Wow, som ett fyrverkeri lyser den röda klätterrosen

På en brant sluttningstomt i Skogås, ner mot sjön Drevviken, ligger denna trädgård som jag hade förmånen att besöka under Trädgårdsamatörernas riksmöte i juni 2018. Mycket tid, entusiasm och energi har ägarna som klarar att sköta om sin trädgård så fint. Imponerande. Fallrisk finns, många trappor att gå i.

Jag länkar till Trädgårdsfägring!

Hejdå!

6 kommentarer:

 1. Hej Inger!

  Den där sluttningen är en riktig utmaning men oj, så fint de har lyckats! Jag förstår att det var en upplevelse att få se vilka lösningar som kan tänkas fungera i en brant sluttning.

  Allt gott från mig!
  /Gunilla

  SvaraRadera
 2. Spännande med dessa sluttande trädgårdar. Kan tänka mig att man blir vältränad av att springa där upp och ner med jord, gödsel, klipp, vatten oj, oj, oj.
  Kram
  /Anette

  SvaraRadera
 3. Spännande trädgård och prata om att jobba med förutsättningarna :) Dessutom blir jag inspirerad. Tomten jag har jobbat med är om jag ska vara krass, inte så lätt med ganska många höjdkurvor men plötsligt ser jag - den kunde varit brantare och tänk vilken tur jag har. Knäppt men ändå det underlättar.

  Kram, Carina

  SvaraRadera
 4. Hej Inger!
  Vilken spännande trädgård, men där får man se var man sätter fötterna. Kan inte vara lätt att sköta om den.
  Ha det fint /Kram Marika

  SvaraRadera
 5. Ja, den trädgården var något utöver det vanliga, jag var också där när det var visning. Hade nog tänkt både en och två gånger innan jag byggde både hus och anlade en trädgård. Nu hoppas jag att Buxbomsplantorna som jag köpte tar sig - men det tror jag.

  SvaraRadera
 6. Ser jättefint ut!
  Jag är ju van vid stora nivåskillnader, vilket vi ju har i vår walesiska trädgård.
  Ha det bra!

  SvaraRadera