torsdag 20 augusti 2009

Mörka hörnMin trädgård är helt omsluten av väggar och plank. En skön känsla att inte ha insyn från något håll men nackdelen är att många mörka partier finns. I ett hörn bakom äppelträdet växer vidjehortensian och lyser upp med sina vita blommor.Vidjehortensian fick jag som rotskott av rosvänner vid besök hos dem utanför Helsingfors, tack ska ni ha.

Bara fredan kvar, tack gode gud för lördag och söndag så att jag får lite vila. Tror det blir surströmming för mig i helgen, det godaste som finns på denna jord. Passar utmärkt nu när värmen har kommit tillbaka.

Jag uppskattar så mycket era kommentarer, piggar verkligen upp min tillvaro.
Ha nu alla en fin helg och och gör som jag, vila eller gör nåt roligt. Vi ses!

11 kommentarer:

 1. Hej Lotta, jag ska tipsa rosfantasten Sofie om din blogg så kan hon botanisera efter fler rosor till sin rosträdgård. Du såg några av hennes rosor på bloggen men hon har gjort en supersnygg rosrabatt som vi ska visa mer av.

  Men det är ju fortfarande en nystartad rabatt så det ska bli kul att se hur den har utvecklats inom ett par år.

  Min ros 'Jose Carreras' blommar supersnyggt och är en tillgång, både som snittblomma och som en del i rabatten.

  Ha det bra och på återseende.

  /Marit

  SvaraRadera
 2. Det är spännande att förgylla mörka hörn, speglar ger kul effekter.

  SvaraRadera
 3. SURSTRÖMMING!!! Vilken tid? Vilken plats???? /Ruben

  SvaraRadera
 4. Vackra hortensior du har! Tråkigt att regnet tynger ner blomklasarna så. Hoppas den tar sig.

  SvaraRadera
 5. Och jag som kan sakna mörka hörn. Så ojämnt fördelat det mesta är! Och kul för surströmmingen att någon gillar den! Ha det gott!

  SvaraRadera
 6. Det är skönt att ha insyningsskyddad trädgård, mörka hörn kan vara jättespännande. Ditt hortensiahörn är ju jättefint. Hoppas vädret bättrar sig tills imorgon när ni ska äta surströmming. Mums va gott.... hur äter du din i klämma eller på tallrik?
  Önskar dig en helg med vila och trevlig surströmmingsmiddag!

  SvaraRadera
 7. Mycket fin hortensia - perfekt placering dessutom.
  Surströmmingskalas är vi också bjudna på men jag tycket det smakar som det luktar (kanske måste man vara uppväxt med det för att gilla det). Men värdinnan brukar bjuda på något gott och med trevligt sällskap blir det säkert mysigt ändå.
  Eva

  SvaraRadera
 8. slike hvote blomster lyser virkelig opp et mørkt hjørne. De er vakre, og står lenge... Hva mer kan man ønske seg av en busk?

  Deilig med helg, her blir det nok ikke avslapping, har litt jobb også i helgen, men det er hektiske dager i uken, så jeg tar heller noen timer av fridagene, enn å sitte til langt på natt. Men helgen skal også nytes. Jeg har fått mange rotskudd av syrin, de er små, men skal med tid og stunder bli en fin hekk :) Herligste som finnes om våren!

  Ha en god og avslappende helg :)

  Hilsen Margrethe

  SvaraRadera
 9. simply beautifully captured shots!

  SvaraRadera
 10. Hortensian lyser verkligen upp fint i ditt mörka hörn.
  Skönt att värmen är tillbaka. Jag har aldrig ätit surströmming, antar att det är något som man antingen älskar eller ogillar...

  SvaraRadera
 11. Klart att du skall ha en Bollnäs, du som bor i Hälsningland. (Jag är ju fresten halvhälsing)Jag skall se till att du får en Bollnässtickling framöver: Mailar dig när tiden är mogen, när den är klar för transport:)

  SvaraRadera