söndag 30 augusti 2009

Sittplatser


Här sitter jag mest, alldeles nedanför brotrappen och nära från köket. Här är alltid sol. På soffan kan jag pausa och äta min livsuppehållande filmjölk eller dricka mitt begärliga te.


På stora trädgårdsgången finns plats för många att sitta. Här är eftermiddags- och kvällssol. Skönt även med frukost i skuggan under de hetaste dagarna. Jag vet, det är fel parasoll till Grythyttan, en annan möbel stod här förra sommaren och jag har inte hunnit fixa till det.


Under äppelträdet sitter jag faktiskt aldrig. Men möjligheten finns i morgonsol.


Tillbringade eftermiddagen och kvällen ute i dag. Varmt och skönt. Stökade en del och klippte myrten som jag skulle ha gjort för länge sen. Ser lite gles ut men blir snart grön igen.


Fortsatte sen med min lilla buxbom som fick en lätt putsning.


Bästa sittplatsen är kanske en enkel stol som lätt flyttas runt. Bladen på marken avslöjar vilken årstid som har inletts. Våra tyska vänner har styrt kosan hemåt efter ännu en sommar i Hälsingland, sommaren är definitivt slut och jag gråter en skvätt. Samlar mig och tänker att varje årstid har sin charm.

Ha en bra vecka!

9 kommentarer:

 1. Så mange koselige sitteplasser du har i hagen din, Inger! Syntes det er rent leit at den skjønne plassen under epletreet ikke blir brukt. Der så det idyllisk ut! Det er godt å ha litt forskjellige steder å sitte. Av og til er det godt med skygge selvom man gjerne foretrekker solen :)

  Ser for meg mange koselige stunder på din hvite benk :)

  Ha en fin mandag! Hilsen Margrethe

  SvaraRadera
 2. Vilka mysiga platser du har att sitta och betrakta trädgåden på.

  Fina möblegrupper du har!!

  Jag sitter ofta under vårt äppleträd och njuter av skuggan, därifrån ser jag nästan hela trädgården.

  Ha en bra vecka.

  SvaraRadera
 3. Härligt med många sittplatser. Jag har också en plats där jag aldrig sitter men det passar ändå så fint att ha ett lite möblemang där. I den stora trädgården sitter jag helst på en av trapporna under en av magnoliorna.

  SvaraRadera
 4. Så härligt du har det och så mycket sommar det fortfarande är hos dig. Har aldrig haft en myrten. Ser spännande ut. Har förresten aldrig haft en buxbom heller.

  SvaraRadera
 5. Vad fint du har det med många sitt platser jag skulle behöva ha fler att välja på//Britt

  SvaraRadera
 6. Tack snälla du för din rara kommentar! Roligt att du gillar min blogg och layouten. Dina blomsterbilder är så vackra så det är svårt att se sig mätt på dem. Skall till våren plantera både rosor och klematis i min lilla trädgård så jag har fått lite tips av dig på fina sorter.

  Var själv på "Den stora trädgårdsfesten" på Sofiero igår. Så fantastiskt!! Fick rensa ett av mina minneskort till kameran för att kunna fota en massa bilder på allt det praktfulla där, så snart lägger jag upp en massa blomsterbilder på min blogg och i fotoalbumet Blomsterängen.

  Hen riktigt fin vecka!
  Kram Karin

  SvaraRadera
 7. Så trevligt att du visar dina sittplatser i trädgården.
  Trädgård är för mig inte bara arbete utan även pauser, att i lugn och ro suga in kraften och stillheten som växter ger.
  Lyssna på alla naturens ljud och känna olika dofter.
  Just nu blåser det en blöt och regnig kulig, marken är mättad, regnet samlar sig i stora sjöar.
  Hösten känns nära.
  Ha en trevlig vecka.

  SvaraRadera
 8. Vilka härliga sittplatser. Den flyttbara gillar jag skarpt!
  Hur vinterförvarar du buxbommen och myrten? Troddde det var omöjliga växter på våra breddgrader.
  Ha en bra vecka du med!

  SvaraRadera
 9. Mysigt, många sittplatser ska man ha.

  SvaraRadera