fredag 29 januari 2010

Röd

Tredje stängeln

'Double Dragon'


Tulpaner känns lite bättre nu än amaryllis, ger en föraning om våren, även om de är röda.

Röd är inte min favoritfärg precis, varken i trädgårn eller annars. Kan bero på att min mamma trodde att jag älskade rött. Klänning, skor, skolväska, sidenband i håret, allt var rött. Rosa hade inte blivit poppis ännu. Jag var enda flickan med tre äldre bröder och jag kan förstå min mamma som ville göra lite skillnad. Själv fick jag nog av rött.

Färgen framför andra nu är vitt, tänker på all snö, vi har snörekord i Hudiksvall. Har inte haft så mycket snö sen 1970. Undrar om jag tar mig ut i morron, skulle behövas efter en veckas stillasittande jobb.

Ha det gott, alla mina bloggkompisar!

12 kommentarer:

 1. Hos mig har det varit vitt på marken i sex veckor och det är inte vanligt här...speciellt högt är inte snötöcket förståss. Fast just nu snöar det rejält.....
  Jag gillar rött...men min mamma tyckte jag klädde så bra i ljusblått...det tyckte inte jag och gör det inte ännu ;)
  Trevlig helg.

  SvaraRadera
 2. Rött är sött!
  När våra barn var små (en av vart) ville killen ha en röd munkjacka, som tjejen hade. Naturligtvis fick han det, han blev så stolt.
  Nu går han mest klädd i grå kostym!!!
  Kram.

  SvaraRadera
 3. Jag tycker om rött. I inredning och kläder. Men jag växte upp med marinblått... Rödhåriga ska inte klä sig i rött.
  Karin

  SvaraRadera
 4. Jag har ett gäng vita amaryllisar som blommar, klippte av dem och satte dem i vas. Nu önskar jag att de haft en annan färg, börjar bli trött på allt vitt. Laddar nu framför brasan borde pallra mig ut en sväng, önskat mig sol, men det är minus 19 och småsnöar.....
  Ha en skön helg!

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Känner till viss del igen det där med rött, min mamma köpte alltid röda strumpor till mig under en period och till slut så blev jag så trött på röda strumpor och sa ifrån, då sa hon, -jag trodde du bara tyckte om rött. ;)
  Röda blommor är fina.
  Ha det gott.

  SvaraRadera
 6. Vissa färger bir bara för mycket, som rött. Skarpblå kan man längta efter ibland, "längtans blåa blommor"...

  SvaraRadera
 7. Rött är nog en väldigt vacker färg i mina ögon och tänk att vilken tur att vi är olika!
  Vilken tur du hade som fick tre stänglar på din amaryllis, lite bonus kan man tycka!
  Fina bilder! Kram / Bea

  SvaraRadera
 8. Hej Inger!

  Njäe. Jag är nog inte heller så mycket röd i mina val, utan mer åt det rosa, blå, ljusgult och vitt i trädgården - ja, vitt är det i synnerhet nu;)...Men det blev ändå några röda rosor från torghandeln, att göra arrangemang till dottern med(kommer kanske på inlägg senare)och det finns en del röda rosor i samlingen av rosor i trädgården med.
  Jag försöker samla ihop färgerna på olika platser och synka dem färgmässigt, men det blir ändå en del tossigheter...
  "Buff Beauty" är nog en av de skörare rosorna, och kanske var det därför Pembertons inte introducerade den under sin livstid, utan Ann Bentall "hittade" den i kvarlåtenskapen, och tog en chans - vad vet jag?(Det är ju faktiskt bara ett spörsmål att det skulle vara en Pembertonros)
  Det finns ju en del andra Pembertonmochator som inte är så ömtåliga som BB, och så tror jag det finns lite terosanlag i BB med.
  Iallafall, min BB(eller mina två plantor) växer i exceptionellt gott läläge, så det är väl därför de överlever och växer på.
  Förresten var det härliga rosbilder du visade i förra inlägget... Jag skall snart sätta mig och lista upp min roslista, och se vad det finns plats för mer...Mochatarosor prioriteras!
  Ha en skön söndag!
  hälsn
  AnnA

  SvaraRadera
 9. Har ni verkligen snörekord i Hudik?!! Här har det visserligen varit en hel det snö, men nog kommer jag ihåg snörikare vintrar, men vintern är ju inte slut ännu förstås. /Ruben

  SvaraRadera
 10. Vi har fått jättemycket snö här hos oss. Så kanske vi inte ligger så långt efter.
  Kylan håller då i sig så nu gäller det att hålla sig varm. Utevistelena blir lite korta men man får väl härda sig.

  Jättefina röda färger på alla blommorna.

  Ha en fin vecka
  Gunilla

  SvaraRadera
 11. Snödjupet och kylan är förskräckande. Och förlåt om jag säger det, men du var säkert jättesöt i alldeles röd rosett. Annars brukar ju mammor använda rosa i mängd på sina småflickor. I alla fall är din blogg idag som ett pulserande hjärta.

  SvaraRadera
 12. Hej har fått tips att komma hit till din sida. Vilket jag är så glad för. Här fanns det mycket fint. Har en ros på min sida som jag undrar vad den är. Har fått tips om att du kanske kan hjälpa. Hoppas att det är ok att jag lägger upp din blog på min bloglista. Det var så fint här. Ha en fin fin vecka./Gela

  SvaraRadera