fredag 28 juni 2013

Mina hostor

 'Gold Standard'

'Big Daddy'

Hosta sieboldiana, daggfunkia

'Frances Williams'

'Marginata Alba'

Hosta undulata, brokfunkia

 ?

'Halcyon'

'Just June'

'Morning Light'

'Brim Cup'

 'Northern Exposure'

'Sagae'

'Great Expectations'

tre sistnämnda i krukor, visst är de fina, står vid entréporten

Skulle väl inte ha ojat mig över att vi hade en rejäl värmebölja, den följdes av skyfall i flera dagar och min trädgård var nära att dränkas. Idag kom solen och värmen tillbaka. När det regnade som mest sorterade jag mina hostabilder och letade fram namnlappar, hittade nästan alla, snälla hjälp mig om du vet vad frågetecknen heter. 14 olika hostor har jag, en del i flera exemplar, gillar dem alla, om jag måste välja en favorit får det bli 'Sagae' som är grymt snygg.

Hejdå!

13 kommentarer:

 1. Åh så många fina hostor du har! Ditt frågetecken ser exakt likadan ut som en liten hosta jag har och den heter Halycon! Kanske kan det vara samma!
  Ha en fin helg!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Så mange flotte hosta du har! De er så flotte, og enkle å ha i hagen. Det er godt at det finnes sånne planter som tåler det meste :-)

  SvaraRadera
 3. Så snygga! Ibland plockar jag blommorna i vas.

  SvaraRadera
 4. Øj en masse hostaer. Det er mærkeligt, men det er kun få år siden, at jeg ikke kunne lide hosta. Nu har jeg flere, som jeg er meget glad for. Du har nogle smukke sorter.

  SvaraRadera
 5. Funkia är så tacksamma. Jag har bara två sorter men oj så många plantor det tar blivit av dem. För några veckor sedan gallrade jag och slängde på komposten. Gissa vad som slog rot och växer där nu? :D
  Jag blir så inspirerad av din samling att jag nog 'måste' utöka antal sorter hos mig. Om inte annat så för att förlänga säsongen, för när de väl vissnar på hösten så är de inte roliga längre.
  Ha en fin helg och hoppas molnen driver förbi dig innan de släpper sitt innehåll. Det kan väl regna på nätterna? ;)

  SvaraRadera
 6. Supersnygga, hur skulle man kunna klara sig utan hostor? Jag brukar kunna hålla reda på namnen på mina växter men när det gäller hostorna är jag inte lika duktig.
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 7. Så många hostor du har! Jag har tre stycken och tycker det är bra. Vet inte namnet på dem så jag kan inte hjälpa dig tyvärr. Jag gillr dem för de stortrivs i skuggiga lägen.
  Ha det fint!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 8. Jag älskar hostor.

  De är perfekta att ha i rabatterna och de döljer lökväxterna också.

  Halycon tror jag den blåaktiga är ser ut som min.

  Ha det gott

  SvaraRadera
 9. Oj så många hostar! Förstår dig, de är verkligen dekorativa och liksom strukturerar upp en rabatt. Big Daddy är min favorit, tyvärr gillar sniglarna den också!
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 10. Härlig blogg du har och härliga växter. Att hitta namn på Hostor vars etikett är borta är nästan omöjligt... ..finns för många nästan likadana. Kanske kan länken hjälpa dig på vägen. Halcyon kan vara ett alternativ. Om inte annat lär du hitta många fler du vill ha ;-)

  Ha det gott, Carina

  SvaraRadera
 11. ...länken...

  http://www.hostaparadise.com/

  SvaraRadera
 12. Tack för alla kommentarer! Har kollat och den lilla blå är en 'Halcyon'.

  SvaraRadera
 13. Vilken härlig samling hostor!

  SvaraRadera