måndag 25 juli 2016

Miljoner rosenblad har fallit

Mörkt violett är 'Negritjanka', rosen är 'Président de Sèze'.

'Prince Charles', 'Sputnik' och 'Voluceau'. För torrt för mina klematisar i år och jag har inte vattnat.Riddarsporrar, rosor ('La Noblesse') och klematis 'Huldine' på ställningen, blommar sent.

'La Noblesse', min favorit, har jag sagt det förut?

'La Noblesse'

Riktigt skräpigt är det hos mig nu, massor med överblommat har fallit ned. Men det känns viktigare att umgås med familjen än att fixa trädgården, får bli när tid finns. Tar också emot att jobba i den tryckande hettan. Tycker sommaren har varit jättelång, nästan skönt med lite mörkare kvällar. Skillnaden märks.

Hejdå!7 kommentarer:

 1. Vilken blomsterprakt! Jag tycker dina Klematis ser väldigt fina ut trots torkan! Här är det också fruktansvärt torrt och jag håller tummarna för att vi ska få regn snart. Det var tydligen regnoväder i Stockholm igår, men det märkte vi inget av här i Tyresö 2,5 mil utanför stan. Vi låg på stranden i gassande solsken då:-)
  Kram Nora

  SvaraRadera
 2. Så vackert hos dig, med fina rosor och klematis. Det är omöjligt att göra något trädgårdsarbete i värmen, det är bättre att njuta.
  Ha det fint /Marika

  SvaraRadera
 3. Superfint som vanligt, och jag tror dig när det gäller antal rosenblad! Här dröser de också ner, men inte fullt så många.
  Just idag kändes det att sommaren gått in i en ny fas. Lite mörkare vid fyratiden här jag gick upp. Men det kan ha berott på första kraftig dimman i dalen!
  Allt gott!/Laila

  SvaraRadera
 4. så härligt du har det hos dig. här är det åxå en massa både blomblad och gröna ( svarta rostiga) blad.
  ha nu bra dagar
  Kram Meta

  SvaraRadera
 5. Riddarsporrar, rosor och klematis är en vacker kombination hos dig! La Noblesse är vacker, doftar den? Rosenbladen städar jag aldrig bort, de får återgå till naturen. Och nu under tre veckor vilar jag från trädgården, sen är det roligt att städa och ägna sig åt sensommarblommorna.
  Ha det fint!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 6. Åh, riktiga sommarbilder!
  Ja, och visst faller en del blad till marken. Tidigare, då jag hade rosenhäcken, lät jag bladen ligga. Först som en vacker matta, men strax vissnade de och "försvann" in i gräsmattan.
  Allt gott!
  /Katarina

  SvaraRadera
 7. jag tycker det blir fint med kronbladsregn :)

  SvaraRadera