måndag 1 augusti 2016

Pelargoner överallt


Jag har pelargoner ute, inne, i stugan och i växthuset. Blir några nya varje år men anstränger mig för att det inte ska gå över styr. Pelargonerna är nog mina favoriter alla kategorier. Känns som att de hållit mig vid liv under senaste året, något överdrivet kanske. De flesta övervintrar på fönsterbrädan och jag har lika mycket pyssel med dem året runt. Har du någon favoritpelargon?

Hejdå! 

7 kommentarer:

 1. Gillar pelargoner - men de gillar inte mig! En säsong eller två, sedan dör de knall och fall. Min favorit är Mårbacka, hade en jättekruka med tre enorma plantor i. Lade av efter vinter på vinden trots ivrig omvårdnad - vad gör jag för fel?
  Hoppas allt är bra med dig - blir lite oroad av inlägget.
  Allt gott!/Laila

  SvaraRadera
 2. Va snyggt! Jag gillar att titta på Pelargoner, men har dem inte själv. Jag inser mina begränsningar när det gäller att pyssla om växter i kruka - den tiden finns inte just nu i mitt liv. När jag var hemma i Norge och besökte en trädgård för ett par veckor sedan fick vi se en liknande Pelargonprakt som du visar. Det var superfint! På vintrarna brukar vi i styrelsen i min trädgårdsförening imponeras av en av styrelsemedlemmarnas Pelargonsamling. Hon är aktiv medlem i Pelargonsällskapet och har Pelargoner precis överallt:-)
  Hoppas allt är bra med dig! Stor Kram Nora

  SvaraRadera
 3. Så många du har. Det är rätt häftigt med en hel fönstervägg så där med pelargoner.
  Min favorit just nu är Torsångspelargonen.Patriot som man är hihi.
  Ha det gott och njut för fullt
  Kram Meta

  SvaraRadera
 4. Det är så fint i ditt växthus med alla pelargoner! Jag älskar pelargoner men har nog ingen favorit direkt, dock är jag inte så förtjust i de som dröser blomblad hel tiden. Jag har mina på fönsterbrädorna hela vintern tillsammans med övriga krukväxter, det funkar allra bäst för mig.
  Ha en fin augusti!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 5. Vilket vackert växthus och vilka fina pelagoner!!!!
  Jag älskar alla pelagoner!
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 6. Ser så härligt ut med alla krukor och blommor och det märks att de får mycket kärlek. Önskar att jag vore bättre på att ta hand om pelargoner. Favoriter är de med riktigt brokiga blad.
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera