fredag 2 juni 2017

Kan det bli bättre

Black Magic Apple Blossom, zonal

Sancho Panza, änglapelargon

Jay´s Golden Bird´s Egg, fågeläggspelargon

Stora Hyttnäs, zonal från Dalarna

 Mme Thibault, nejlikblommande

Coronia, kaktusblommande

Oxarv, zonal från Dalarna

En stund i växthuset i skydd från blåsten, en kopp te och P1 på radion. Tillsammans med mina pelargoner nya som gamla. Lär känna de nya genom att läsa allt om dem och se hur de tar sig efter omplanteringen. Lite själslig ro. Kan det bli bättre, nä inte just nu.

Kan det bli bättre är tema i Blommig fredag den här veckan.

Glad Pingst på er, en helg som tyvärr nästan fallit i glömska. Hejdå!

11 kommentarer:

 1. När jag ser dina pelargoner, inser jag att jag längtar efter ett besök på Bergabackens pelargoner, en kilometer hemifrån. Brukar få ordentliga njutdoser där. Nejlikpelargonen ska jag spana efter.
  Vet precis hur skönt det är i ditt växthus, känslan blev så stark att jag inte längre kunde vara utan ett eget;)) mitt blir till utseendet väldigt olikt ditt men känslan ska bli densamma.
  Glad Pingst!
  /Anette

  SvaraRadera
 2. Idag såg jag i almanackan att det är pingst, känns så konstigt, pingsten var alltid en viktig helg förr. Det var pingstafton när jag gifte mig för 37 år sedan.
  Det finns inget som slår pelargoner när det gäller sommarkrukväxter. Dina bilder är så vackra! Här på vår ö finns ett pelargonmuseum, ska snart dit och skaffa några nya att utöka samlingen med.
  Ha en fin pingsthelg!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 3. Om pelargoner kan jag intet, men vackra är de! Tyvärr är jag kass på att ha växter i krukor så jag försöker mig inte ens på Pelargoner. Att lära känna sina växter och läsa på om dem är ett av mina stora nöjen när det gäller trädgård - det hela blir på något sätt lite mer personligt då.
  Trevlig pingst!

  SvaraRadera
 4. Jag älskar pelargoner och så många vackra du har!
  Ha en härlig helg!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 5. Fantastiskt fina pelargoner du har, de ser så välmående ut. Gjorde ett försök med rosenpelargoner ett år, men de blev inte så fina. Kanske stod de i för varmt läge på altanen.
  Ha en fin Pingsthelg /Marika

  SvaraRadera
 6. Vilken värld den är, pelargonvärlden. Vilket utbud och så vackra blommor! Tyvärr tål jag inte lukten, så jag har bara hängpelargoner, men jag njuter av din bilder.
  Glad pingst!

  SvaraRadera
 7. Ja, nå kommer de ut! Black Magic er for meg :)
  God pinsehelg!

  SvaraRadera
 8. Pelargonernas underbara värld där trivs jag.Satt i mitt nya växthus igår och läste en bok om alla pelargonsorter som finns.Har en hel del själv och jag är glad i dom vilda sorterna.
  Trevlig helg.

  SvaraRadera
 9. Och här bor någon som kan pelargoner, det förstår jag eftersom du har namn på samtliga. Så gör jag också med växter som jag gillar.

  Själv kan jag inget om pelargoner men jag lyckas övervintra mina krukor men sedan... de är inte så iögonfallande om jag säger så. I år har jag i alla fall planterat om dem men jag klipper nog för lite, de är lika rangliga som alltid.

  SvaraRadera
 10. Så många fina sorter det finns och dina bilder är väldigt läckra. Jag har inte hittat till pelargonerna ännu, det kanske kommer.. Får beundra andras så länge.
  //Helene

  SvaraRadera