fredag 30 juni 2017

Min trädgård just nu

Åh vad jag gillar 'Wada's Primrose'. Min 'Guernsey Cream' dog, men den här är snäppet bättre. Blomrankorna hänger över planket till glädje för förbipasserande.

 'Empress Joséphine' mot växthuset har massor med knopp. Jag återkommer.

 Skuggbräcka och hosta 'Big Daddy' som inte är så himla big.

Irisarna är fina i år och har precis börjat blomma.

Unikpelargonerna i kopparbunken laddar för sin blomning, trädtaklöken kapade jag och planterade på nytt, blev jättebra. Har grävt upp ett par gräs från rabatten där de försvann och planterat i kruka, bakom till höger är Hakonechloa macra 'Aureola'.

Min gamla myrten och Uniola latifolia 'Variegata'.

Snart dags för lavendeln.

Den mest oroliga delen av trädgården, kanske symtomatisk för mitt tillstånd haha. Undrar om jag ska klippa myskmadran. Igelkottarna älskar myskmadran och uträttar sina behov i den. Är rätt nöjd med aklejorna i mitten och ser fram emot rosblomningen. Men aldrig mera stor flocknäva, brunnäva eller myskmadra.

 Ni ser själva vilket kaos.

Men mot grannens vägg är det lugnt i kvällssolen under klätterhortensian.

Känns som jag tappat greppet om min trädgård. Och det har sina förklaringar. Vi får se vad som händer.

Hejdå!

9 kommentarer:

 1. 'Wada's Primrose'är verkligen pampig. Har också haft en 'Guernsey Cream' som inte överlevt. Gillar också irisar. Ha en fin weekend.

  SvaraRadera
 2. Är på jakt efter tåliga klematis, gärna vit. Fick så bra råd av dig förut om Viticella klematis, de har trivts bra hos mig. Din Wadas Primrose är otroligt vacker. Det var kanske tur att jag inte skaffade myskmadra, stod och höll i en på växtloppis, men ändrade mig. Brunnävan poppar upp lite här och där, men rensar bort de jag inte vill ha. Ljuvlig färg på din Iris, jag överväger att ta bort mina, för de flesta blommar inte.
  Ha ett trevligt veckoslut / Kram Marika

  SvaraRadera
 3. En väldigt vacker Klematis! Jag är ingen duktig Klematisodlare men den du nämnde `Guernsey Cream´ skulle jag nog testa om jag hittade den någonstans. Det är den vackraste Klematis, utan konkurrens, som jag sett i verkligheten. Kanske är den svårodlad om du förlorat din planta.

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 4. För mig som betraktare ser det prydligt och vackert ut. Men känslan låter inget vidare att ha.. fast det låter som du jobbar på en plan. Clematisen hade en väldigt vacker blomma med sina spetsiga kronblad. I höger kolumnen på din sida dyker rosen 'Irma' upp och den var ju urläckert rosa :) För jag antar att namnet står över, eller?

  Ha en fin helg! Carina

  SvaraRadera
 5. 'Big Daddy' har jag också och jag kan hålla med om att särskilt "big" är den inte. Jag tycker det ser jättefint ut hos dig, men kan förstå känslan av rörighet. Vi har precis grävt upp en stor rabatt här hemma med massa nävor, krolliljor, malvor och diverse annat. Rörigt som tusan och till sist stod jag inte ut längre :-)
  Önskar dig en trevlig helg!
  Kram Nora

  SvaraRadera
 6. Tappat greppet ... din trädgård är i mina ögon underbar! Jag har däremot tappat greppet, måste lägga igen några rabatter för att få tid med gräsklippningen, maken orkar/intresserar sig inte längre. Det känns väldigt sorgesamt eftersom blommor och växter är en lisa för själen. Dessutom jobbar jag fortfarande trots att jag uppnått pensionsåldern för drygt ett år sedan (jobbet och mina fantastiska kollegor betyder oerhört mycket för mig). Men vissa växter måste jag ändå få in i trädgården och en av dem är myskmadran, älskar den. Rosor och clematis kommer jag ändå att plantera in flera, clematisen på din första bild är ju så vacker.
  Ha en fin start på juli månad!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 7. Du har ju en fantastisk trädgård! Och nu kommer rosorna:)
  Kram

  SvaraRadera
 8. A very beautiful clipatis! I'm not a good hug, but the one you mentioned "guernsey cream" would I test if I found it somewhere. It is the most beautiful clipatis, without competition, as I saw in reality. Perhaps you're dizzy if you lost your plant.

  หนังใหม่

  SvaraRadera