måndag 9 april 2018

Bye bye Kärleksstigen

'Great Western'

'Louise Odier', 'Great Western', 'Chloris' bakom

'Félicité Parmentier' och 'Minette'

Gallica- och Francofurtanarabatten

'Rosa Mundi'

'Frankfurt'

Efter 17 år har nu Hallborosen, lokalgrupp till Svenska Rosensällskapet, sagt upp samarbetet med Hudiksvalls kommun om inspirationsträdgården Kärleksstigen. Vi har varje vår beskurit rosorna samt under sommaren putsat och ansat, dvs klippt bort överblommat. Men det kändes inte meningsfullt längre eftersom kommunen inte skötte rensningen och underhållet av anläggningen vilket ingick i vår överenskommelse. Och i somras när ogräset stod meterhögt var måttet rågat. Kommunen har inte besvarat vår skrivelse om uppsägning. Enligt uppgift kommer rosenplanteringarna att finnas kvar (tills vidare?). Jag tror det blir bra, inga missförstånd eller felaktiga förväntningar på Hallborosen. Nu kommer det nog att bli fint på Kärleksstigen när kommunen ska sköta allt. Åtminstone hoppas jag det och slipper samtidigt känna något ansvar över att vara inblandad.

Jag uppkallade min blogg efter Kärleksstigen och bloggen får också leva vidare, även om det numera är glest mellan inläggen. Vi är några tappra bloggare kvar, och nu finns möjlighet att länka till TrädgårdsFägring, där vi lättare kan hitta varandra.

Hejdå! 

12 kommentarer:

 1. Det är tråkigt och trist att man från kommunen behandlat er och er erbetsinsats så nonchalant. Skulle arbetsinsatsen vara lönebetald så hade ni nog fått höjd kommunalskatt. Jag är glad att fått sett rosorna (blundade för ogräset).
  Bloggandet har gått på låg varv lång tid, tror på en nytändning med TrädgårdsFägring, ett bra initiativ!
  Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
 2. Så trist! Och så otroligt korkat av kommunen!
  Roligt att TrädgårdsFägring blivit så uppskattat! Hoppas verkligen på en nytändning för bloggandet, det ger så mycket mer än Fb och insta och dessutom finns inläggen kvar lätta att hitta tillbaka till.
  Nu ska jag försöka kurera min förkylning (påsk med giftiga barnbarn), om den utlovade värmen kommer blir det bråda tider här i trädgården!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Vilken trist historia och en otacksam attityd från kommunens sida. Det offentliga är beroende av frivilliga krafter och då bör man också visa uppskattning till de krafter som bidrar på olika sätt.

  Vi får inte ge upp vårt bloggande, för min del är det ett utmärkt sätt att hålla kontakt med andra som delar samma intresse. Jag är inte med i vare sig FB eller något annat, bloggandet passar mig perfekt och här tror jag absolut att TrädgårdsFägring kan hjälpa till.

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 4. Hej Inger!
  Låter tråkigt, om de dessutom hade gratis hjälp med att sköta om rosorna. Hos oss skall man dra ner på planteringarna, som varit uppskattade, vi får se om det blir något kvar. Finns så mycket bra tips på bloggar,och lätt att hitta.
  Ser fram emot dina fina bilder på rosor och klematis.
  Ha det fint/ Kram Marika

  SvaraRadera
 5. Hej Inger!

  Jag håller med om allt som sagts av tidigare kommenterare, jättetrist att ni blivit behandlade på det sättet ni blivit. Jag hoppas ändå att du inte tappar modet och slutar blogga. När vi startade TrädgårdsFägring anade vi inte vilket gensvar det skulle bli. Det visar sig att det faktiskt inte bara är några tappra kvar som bloggar, vi är faktiskt rätt många. Och nu börjar vi hitta varandra också. Många uppskattar uttryckssättet i en blogg, att man i lugn och ro kan kommentera hos varandra. Inte hetsen av ett snabbt flöde man knappt hinner följa som i andra sociala medier. Och all kunskap som finns lagrad och som sprids vidare. Jag har lärt mig ofantligt mycket av att blogga och följa olika bloggar. Växter som jag aldrig skulle haft i min trädgård växer nu där. Jag har själv kunnat ge tips och råd.

  Så ge inte upp. Vi är många kvar som tycker om att blogga och jag tror vi kan bli fler och fler.

  Jag ser fram mot kommande inlägg från dig och vill samtidigt önska dig en skön vecka!

  Hälsningar
  Anita

  SvaraRadera
 6. Vad tråkigt att ni ska behöva säga upp. Och ännu tråkigare att kommunen inte kan svara. Men jag förstår er. Glad att du fortsätter blogga och du bloggar så ofta du vill :)

  Kram, Carina

  SvaraRadera
 7. Visst är det trist när man inte ser att det finns nåt gensvar då är det nog enda rätta att göra som ni gör. Tur att du har bloggen kvar i alla fall. Det är så härligt att komma in till dig och se alla vackra blommor du har både hemma och i stugan. Just nu är det inte mycket till bloggande hos mig min kamera är på lagning och telefonen blir det inga bra bilder med men jag kommer igen så fort den funkar igen. LÄÄÄngtar efter den. det finns så mycket som jag skulle vilja dela med mig av.
  Vad kul med e Trädårdsfägring det får bli när kameran är tillbaka.
  Ha nu fina dagar det blir snart riktig vår hos er med hörde om regnet som skulle vandra över er med då försvinner mycket snö
  Kram Meta

  SvaraRadera
 8. Så sorgligt. Förstår att det känns konstigt efter allt arbete och all njutning det har gett. men samtidigt svårt att fortsätta under nuvarande omständigheter. Verkar som om du har funderat igenom beslutet. Det finns få saker som förmedlar en så vacker känsla som rosor.
  //Helene

  SvaraRadera
 9. Fy så tråkigt när kommunerna drar ner på underhållet och när ni dessutom backat upp med allt frivilligt arbete. Ganska sorgligt faktiskt. Även i min kommun har budgeten minskats för offentlig miljö och man tar inte itu med ogräset förrän sommarjobbarna kommer ett par veckor i juli. Då har redan det mesta fröat av sig och den del är som du säger meterhögt. Man gråter inombords.
  Trevligt att du fortsätter blogga i alla fall.
  Kram
  /Anette

  SvaraRadera
 10. Vad tråkigt att det ska behöva bli så men jag förstår ert beslut. Man kan inte förhålla sig till och ställa upp på vad som helst. Älskar själv rosor och har ofta kikat in här hos dig men är dålig på att kommentera.

  Kram Louise

  SvaraRadera
 11. What a beautiful photo of the roses.
  Keep go on posting your beautiful garden.
  It's always a feast to my eyes to visit your blog.
  Have a wonderful day
  rosehugs Marijke

  SvaraRadera