söndag 7 juni 2009

Familj och trädgård

Efter att ha umgåtts ett veckoslut med make, fyra söner, deras flickvänner och tre barnbarn finner jag flera likheter mellan min familj och min trädgård. Båda ger mig massor med energi men gör mig också trött på ett behagligt sätt. Båda utvecklas åt olika håll och i olika konstellationer. Jag behöver dem båda och de gör mig gott, mycket gott. I helgen har familjen stått i centrum, hindrar dock inte min kamera från att magnetiskt dra sig till trädgårdsmotiv.


Rosa hugonis, kinesisk gulros, hade nästan blommat över i Stockholm.Kan inte minnas att jag sett en ginst i denna färg tidigare, jättefin och jättestor.Spaljerat äppelträd från 50-talet hade Kalle och Maria. Heder åt unga människor som inte gör om sina trädgårdar de första de gör, utan har vett att uppskatta t ex gamla träd.Tjuvkika till grannen får man väl, är jag i Provence? Nej, i Enskede. En trädgårdstitt som tilltalade mig enormt mycket, gamla träd, vildvuxet, atmosfär. Känns direkt att trädgården har en själ.

Här hemma är inte så mysigt, plus gem grader nu, bra med tanke på att det inte hunnit hända så mycket då jag varit borta från min trädgård.

Ha en bra vecka och på återseende!

14 kommentarer:

 1. Låter som om du haft en toppenhelg!!!

  SvaraRadera
 2. Vilken jungel, i Enskede! Visst är det skönt att få komma hem efter en lyckad resa....

  SvaraRadera
 3. Bra beskrivning om familj och trädgård, känner igen mig i det och kunde inte uttrycka det bättre själv.

  Det märks att det är några zoner som skilljer Sthlm och här i växtligheten. Kallt och regnit idag hoppas snart det blir lite varmare.

  Kram
  Ingela

  SvaraRadera
 4. Mycket mer spännande att blicka in i en gammal trädgård än en nyplanerad stensatt trädgård som ofta unga husägare anlägger.
  Förstår att de inte gillar att rensa ogräs men charmen och naturkänslan finns där.
  Ann.

  SvaraRadera
 5. Låter som en underbar helg. Nej du, här har det inte hänt något alls vad gäller växtlighet. Det står i princip still. På gott och ont.

  SvaraRadera
 6. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 7. Tänk så lyckligt lottad man är som har både familj och trädgård. För mig fungerar ogräsrensning som terapi för själen...blir rent av lite manisk och har svårt för att sluta...Tyvärr fungerar det inte likadant med disken och tvätten...

  SvaraRadera
 8. Visst är det bra med både familj och trädgård//Britt

  SvaraRadera
 9. Den ginsten är ju verkligen mycket snyggare än den gula!!! /Ruben

  SvaraRadera
 10. Både familj och trädgård är livsnödvändigt - och energigivande!
  Katarina

  SvaraRadera
 11. Så glad man blir när unga människor bevarar stora träd. Alltför många är rädda för skugga och förstår inte att det är växlingen mellan sol och skugga som skapar stämning i trädgården. Den gula rosen är jättefint! Här blommar just nu Aïcha, en av mina favvisar.
  Eva

  SvaraRadera
 12. Va fint du skrev om det bästa i livet, familj och trädgård. Håller med om att allt för många både unga och gamla skövlar som tokar när det blir med trädgård. Tråkigt och jag tror att många ångrar sig efter nått år när dom återfått förnuftet:)
  Jag hoppas verkligen att det blir lite varmare tills på torsdag när jag åker bort. Det är nämligen sonen och dottern som skall ta hand om mina växter..... Dom två har sannerligen inte ärvt sin mors gröna fingrar!
  Må så gott!

  SvaraRadera
 13. Vilken härlig tolkning av familjelivet! Det både tar och ger :)
  Vacker gul ros, hmmm...så mycket man ville ha, men jag har lovat mig själv att i år skall jag hålla igen med växtköp, men det är jättesvårt för plötsligt är man bara mitt inne i en affär av ngn anledning ;)
  Ha det gott! /Bea

  SvaraRadera