tisdag 2 juni 2009

Myskmadra med meraJag läste Lotte Möller, Trädgårdens Natur tror jag att det var, hon beskrev myskmadran på ett sätt som gjorde att jag ville ha den. Kontaktade min leverantör Lars Cedergren i Råå som letade reda på en myskmadra till mig, han hade stor efterfrågan från Tyskland. Där ville man ha myskmadran till sin majbål, med vitt vin. Kan det vara gott, har någon provat? Min myskmadra har spridit sig kolossalt och jag vet inte till hur många jag har delat med mig av den.Myskmadra i rabatt är inte så lyckat, kan nästan kväva andra växter.
Hosta 'Sagae' i kruka. Planterade funkia i kruka första gången förra sommaren, funkar utmärkt. Har förvarats i kallgarage under vintern.Namnlös primula från Karelen.
Min trillium hänger med fortfarande, ännu maffigare nu trots en del ålderstecken.

Konstaterar varje dag efter jobbet att min trädgård ger mig återhämtning. Precis vad jag behöver.

Ha en bra vecka. Hoppas vi ses igen!

10 kommentarer:

 1. Trädgårdens natur var den första trädgårdsbok jag läste precis när jag blivit "med trädgård".
  Sen har det samlats en hel del till i bokhyllan.
  Myskmadran tycker jag också om....

  SvaraRadera
 2. Nej, jag har inte testat, men låter spännande :)
  Visst är Ulla Molin bra.

  SvaraRadera
 3. Snyggt med Myskmadra och Hosta.
  Torkad Myskmadra hade mamma i linneskåpet.
  Ann.

  SvaraRadera
 4. Har också Myskmadra, några grävdes upp på en övergiven tomt och efter några år hade den bildat ett sammanhängade parti. Tvättade husfasaden närmast, och det gillade den inte, men den återhämtade sig. I år har den ett kalt parti utan någon särskild anledning. Undrar vad det kan bero på. /Ruben

  SvaraRadera
 5. Åh Trillium!
  Fanns en gång i ett ut av trädgårdens stenparti. Det var en rosa variant, men rådjuren var där jämt och betade av blommorna, och sedan dess har det inte blivit några nya planterade. Det sista året har rådjuren inte varit så ofta på besök, så kanske...
  Såg en gång ett reportage i en trädgårdstidning(?) om hav av trillium, växande i amerikanska skogsmarker...
  Ha en bra dag!
  Hälsn
  AnnA

  SvaraRadera
 6. Jag har ingen myskmadra, men många talar så gott om den, så nu får jag allt testa den jag med. Hostan är så vacker!!!

  Hoppas du har en solig dag.

  SvaraRadera
 7. Myskmadra har jag funderat länge på att skaffa, men ej kommit till skott.
  Jag har provat allt möjligt med dom där kinkiga engelska pellisarna men här kommer det tips som funkat oftast och bäst för mig:
  Jag låter dom stå ute så länge det bara går på hösten, då har dom fått sin "svalperiod" som dom behöves för knopparna. Sedan som jag hört vill dom ha varmare än andra pelargoner på vintern ( tom uppemot 15 grader) och mera vatten. Mycket ljus behöver dom även under den perioden för knoppbildning. Ibland skiter det sig i allafall, men det är den metod som lyckats bäst för mig i alla fall.
  Ha en fortsatt god vecka!

  SvaraRadera
 8. Det stämmer det du säger även här, att myskmadran verkar flytta på sig! ;-) /Ruben

  SvaraRadera
 9. Å vilka fina bilder. Och du myskmadran, den doften! Göra kransar av den och efter torkning in bland lakanen. Det är nåt det!

  SvaraRadera
 10. Mmm så fina hostor och annat godis du visar.
  Linda

  SvaraRadera