tisdag 29 september 2009

Sista blomstren


Myskmalvan växer som ogräs, försöker utrota den, men kommer alltid upp igen nånstans.


Blanknävan gör inte mycket väsen av sig, passar bra som underplantering.


Blodnävan bara finns där...


... liksom spansknävan som jag tycker bättre om.

Varje morron upplever jag nu en spänning då rullgardinen åker upp och jag kikar ut mot grannens garagetak, mitt spanarställe för den första frosten. Ännu har det inte lyst vitt, och mina växter har överlevt ytterligare ett dygn. Varför jag inte tar in blommorna, ingen aning, bara är så här varje höst. Hoppas väl på att det milda vädret ska fortsätta och att vintern ska dröja. Ibland tycker jag att det är kallt men vet att då den riktiga bitande kylan kommer känns skillnaden.

Skönt med de små blomstren som oförtrutet blommar vidare.

Ha det gott!

12 kommentarer:

 1. Myskmalvan har jag också lite överallt, oftast där den inte ska vara...håller med dig om att den är svår att ta bort. Men nävorna är fina och blommar på ;)

  SvaraRadera
 2. Spanskmalvan är ju jättefin, undra om det finns nån tacksammare perenn än våra små nävor?? Jag blir mer och mer förtjust i dom för vart år som går.
  Nu är klockan 22.30 och det är tre grader plus... undra om första frosten kommer inatt?
  Din bollnässtickling verkar rota sig bra, vill du att den skall bo här i vinter eller vill du att jag skickar den med posten?
  Hoppas din grannes garagetak förblir frostfritt länge än:)

  SvaraRadera
 3. Myskmalvan tränger sig fram här hos mig med, ibland tycker jag den är fin och får stå kvar och stundom sliter jag och drar i de långa rötterna :))
  Vackra nävor, de är en sort som jag ökar på antalet varje år (det blev en vit i år men tynade bort under sommaren, dåligt ex kanske), men de är också något av svårutrotade ifall man ville det.
  Kram /Bea

  SvaraRadera
 4. Nävor kan man alltid lita på!!! ;-) Här blommar 'Jolly Bee' så vackert blå! /Ruben

  SvaraRadera
 5. Håller helt med dig. Undrar varför jag alltid väntar in i det allra sista med att ta in de omtåliga. Men igår började jag i alla fall. Pelargonerna står i källaren nu. De har sagt frost snart och SNÖ på söndag.

  SvaraRadera
 6. Vi må nyte restene av sommeren, klarer ikkje å slippe taket på den, og det ser ut som plantene har det på same viset, kjem det eit solstreif så livner dei til. NYT DET!

  SvaraRadera
 7. Fina kort Inger!Jag är MYCKET förtjust i nävor. De är blomvilliga, friska och tåliga perenner. Hos oss blommar Jolly Bee om, liksom många andra. Hälsningar

  SvaraRadera
 8. I natt hade vi vår första frost. Tänk ändå att det finns så många blommor fortfarande, det är härligt.

  SvaraRadera
 9. Här i Gevle är det vitt på gräsmattan idag, första frosten är ett faktum! Ska väl ut och rädda vad som räddas, jag överraskas varje år.

  SvaraRadera
 10. Det är nåt vemodigt med de sista, här har vi haft frost, men inte så farligt.

  SvaraRadera
 11. ja, man ønsker å utsette vinteren så lenge som mulig! Her har det vært frost to dager, og bilvinduene har blitt skrapet for is, så nå er det ikke lenge igjen før alt må inn av blomster som skal overleve til neste år. Jeg liker ikke frost og kulde og kunne hatt roseblomsting og varme hele året... Men synes jo hver årstid har sin sjarm.

  Ønsker deg en fin fredag, Inger!

  Hilsen Margrethe

  SvaraRadera