fredag 25 september 2009

Vackra stammar


Bergianska trädgården, Stockholm, 20 september
Näverhägg och glanskörsbär


Prunus maackii
Näverhägg


Prunus serrula
Glanskörsbär

Sista helgen i september har börjat, vart tar tiden vägen. En hel del i trädgårn återstår att göra inför vintern men jag har inte kommit igång ännu. Vill liksom skjuta upp det oundvikliga. Men i morron kanske jag börjar, bara att inse att en del växter inte hann slå ut i blom, tänker på några av mina fuchsior. Mer om fuchsior senare.

Ha ett fint veckoslut!

11 kommentarer:

 1. Usch ja, det där med tiden som ofta inte räcker till allt man vill göra...och var den tar vägen...tja, sätter man sig vid datorn försvinner några minuter =)...men det har jag inte dåligt samvete för.

  SvaraRadera
 2. Önskar dig detsamma, verkar bli ett bra utefixar- väder denna helg. Trist med det som inte hunnit slå ut, men det är nog inte så mycket att skjuta på. Jag tänkte försöka få ner några lökar och dela en hiskligt stor kärleksört.

  SvaraRadera
 3. Ja, tiden går och jag har heller inte riktigt fått gjort det som borde göras pga att det är fortfarande rätt varmt här hos mig.
  Vi har tom suttit på altan och fikat idag, härligt!!
  Vacker bark på trädet!
  Må gott! /Bea

  SvaraRadera
 4. Jag gillar hösten och välkomnar gula/röda löv. Idag tog vi en lång cyckeltur med barnen och bara njöt a vädret och naturen.

  trevlig helg

  önskar nina

  SvaraRadera
 5. Lekre stammer. Det er så mye fint å se etter på ulike trær og busker. Blomstene er langt i fra alt!

  Ønsker deg en fin helg videre! Hilsen Margrethe

  SvaraRadera
 6. Speciellt vackar i kvällsol. Själv har jag inga sådan rariteter men önska kostar inget.
  Ha en skön söndag kväll
  Annika

  SvaraRadera
 7. Vackra stammar, och höstfärger är det nu. Det är de sista sommardagarna som jag njuter mest för att ha minnet att värmas av i vinterkylan.

  SvaraRadera
 8. En sån skön blogg du har, vilket ögongodis!

  SvaraRadera
 9. Takk for hilsen! Eg er veldig glad i trær, vi har mange bjørk som diverre stenger for sol og utsikt. Eg har ikkje hjerte til å ta dei ned, men vi har hatt ein del diskusjoner og eg er redd at eg taper.

  SvaraRadera
 10. Man skulle verkligen tänka mer på stammarna. Så vackra! Så fint i en trädgård när inget längre blommar och inga löv skymmer. Usch ja, inte vill man börjar med höststädningen heller. Ha det gott!

  SvaraRadera
 11. Prunus härliga stammar lyset upp när hösten förändrar landskapet.
  Ha en trevlig vecka.

  SvaraRadera