måndag 21 september 2009

Sommar eller höst?


Brittsommaraster 'Hermann Löns'Samma brittsommaraster, men så annorlunda färg utifrån ljuset.Inte många rosor finns i Bergianska. Råkade på denna i kvällssolen, 'Golden Eye' från Easy Elagance serien. Många frågar efter rosor i varmt rött, vilket inte är nåt för mig, men den här såg väldigt frisk ut och var blomrik, massor med knoppar.


'Golden Eye'

Kan inte minnas att september nånsin tidigare varit så solig och varm. Häromdagen såg jag i mina kvarter en 'Finlands vita ros' med några nya blommor. I Stockholm var vädret fantastiskt och helgen gick fort i familjens tecken. Bergianska trädgården blev en liten bonus för mig.

Ha en bra vecka, hoppas det vackra vädret fortsätter.

8 kommentarer:

 1. Idag är det höst för nu har jag tagit in änglatrumpeterna,vågar inte vänta längre. Rätt vad det är kommer nattfrosten.
  Önskar dig en fin vecka och njut av det fina septembervädret.

  SvaraRadera
 2. Vi hoppas väl på lite mer sommar...

  SvaraRadera
 3. Fina astrar! Vet inte vad vi har för konstig sort, men den blommar jättesent. Är fortfarande bara i knopp. Ha det gott! /Ruben

  SvaraRadera
 4. Jo, det börjar kännas lite höstigt här i Skåne med, och det blir så fort mörkt om kvällarna. Morgonen är också mörk.
  Men än så länge ingen frostnatt här. Och det blommar på fint häroch var.
  Jag har haft orkidéer hängandes ute i fruktträden, men de har flyttats till varmare ställen eller kommit in.(Alla överlevare ska in så småningom, efter lite "barkombyte")
  Fina astrar du visar, förresten.
  Ha det!
  hälsn
  AnnA

  SvaraRadera
 5. Ja, det är härligt nu. Enligt mina dagböcker så har vi haft flera sköna septembrar de sista tio åren. Hoppas det fortsätter så här. Ha det gott!

  SvaraRadera
 6. Tack för tipsen angående beskärning av buskrosor! Jag ska följa dina råd och börja med att ta bort de grövsta grenarna, sedan får jag ta mig en funderare på hur jag fortsätter, du hade ju flera alternativ! Men först ska jag skaffa mig en bättre grensax. /Ruben

  SvaraRadera
 7. Høsten er kommet her. Det er ikke kaldt, men det regner og blåser... Og bladene faller av trærne.

  Mange vakre bilder hos deg som vanlig, Inger! Alltid koselig å se i bloggen din!

  Hilsen Margrethe

  SvaraRadera