söndag 11 oktober 2009

En annan färgskala


Krolliljan kommer strax att sprätta iväg sina frön.


Syrenhortensian har blivit brunrosa.


Klätterhortensians blommor är bruna medan bladverket fortfarande mest är grönt.


Vidjehortensian har skiftat till grönt.


En purpurklätt kämpar på.


Trädgårdsnattviolen blommar om


och tidlösan trycker sig platt mot marken.


Rosenplistern, så mjuk och gullig.


Veronican ger inte upp


medan 'Aïcha' inte orkar slå ut sina kronblad helt.

Så här långt har hösten kommit till mig i dag, frosten har nått in i min trädgård. Lite grann som på våren men omvänt, jag tittar efter vad som blommar och noterar förändringarna i trädgårn.

Kommer ni ihåg då det var populärt med färganalys, måste ha varit på 80-talet. Beroende på hudfärg delades man in i de fyra årstiderna och jag blev höst pga min "gula" hy. Och faktiskt så trivs jag bäst i kläder med höstens färger.

Snart börjar en ny arbetsvecka och jag som vill vara hemma och fixa i trädgårn.

Hejdå!

12 kommentarer:

 1. Det var inte dåligt! VAd mycket som blommar hos dig. En hel del här också skall se om jag hinner visa., Tycker det är så mycket man skulle kunna visa.
  Ha det gott
  Kanske vi ses på tisdag eller?
  Annika

  SvaraRadera
 2. Visst är det roligt när man hittar något som försöker kämpa i kylan.
  Vi har haft minus 6 grader så jag har väntat att allt skall ha frusit men glad blir jag när jag går runt och hittar någon som försöker ge en sista fägring.Vi stänger snart sommarstället för i år. Kylan har ju enligt mitt tycke kommit alldelens för tidigt. Jag hinner inte njuta av hösten i trädgården , vi är ute där endast på helgerna. Nu är det fullt upp med att vintertäcka och sätta upp nät för hararna.
  Ha de gott

  Gunilla

  SvaraRadera
 3. Hej Inger!
  Jag har blivit lite snurrig på alla bloggarna.
  Trodde att du bodde i Halmstad trakten men den var ju Mitt gröna hjärta som gjorde det.
  Så sorry... Halmstad skall jag till.
  Kankse på ditt håll nåogn gång i tiden fram.
  Ha en bra dag
  Annika

  SvaraRadera
 4. Höstens färger är det absolut inget fel med, de är hur fina som helst...det där med färganalys minns jag...fast jag gjorde nog ingen själv, det borde jag ju kommit ihåg i såfall. Men visst trivs man bättre i vissa färger och mindre bra i andra...och att trivas är nog viktigare än att analysera ;)

  SvaraRadera
 5. Hej, höstflicka! Så fint det är runt dig!

  SvaraRadera
 6. Mycket blomprakt trots sen timme, i min trädgård finns många liljor men inga krolliljor, de är underbara. (jo, några som blir något om några år kanske.)
  Ha det gott.

  SvaraRadera
 7. Det er fortsatt mye fint i hagen din. Frosten er kommet her også, og vi har hatt et par netter med nattefrost. I løpet av denne uken skal georginene inn.
  Hortensia er vakre selv når de er visne :)

  Ønsker deg en fin kveld! Hilsen Margrethe

  SvaraRadera
 8. Det har verkligen blivit en annan färgskala ute, det vackra röd-gula har ersatts av "fyra nyanser av brunt"....Vad mycket som blommar hos dig fortfarande,här är det nästan bara kärleksörten som blommar.
  När jag kom hem från jobbet idag plockade jag in lite krukor och fyllde fröautomaterna till småfåglarna, det blev inte så mycket mer som blev gjort innan det mörknade.....
  Ha en fin arbetsvecka1

  SvaraRadera
 9. Den färgskalan är sååå välbekant men visst, det finns en och annan uppstickare i färg fortfarande, men det mesta börjar anta den grånande tillvaron.
  Må gott! /Bea

  SvaraRadera
 10. Nydelige farger på bildene dine. Spesielt dei tre øverste falt eg for. Takk for koselige helsinger på bloggen min, det gjer meg veldig glad.

  SvaraRadera
 11. Liljans frökapslar tycker jag är otroligt vackra.
  Nej, det finns inget om rosor i boken (har inte läst så mycket ännu) utan den handlar mer om trädgårdars övergripande design, från barocken och framåt.
  /Ruben

  SvaraRadera