torsdag 8 oktober 2009

'Fascination'


Inte visste jag att jag ville ha en clematis diversifolia (möjligen integrifolia) 'Fascination' förrän jag i somras kom till Bäsna Handelsträdgård i Dalarna.


Jag kände inte till denna sort sen tidigare men föll pladask för färg och form.
Småblommig och elegant.Blev planterad intill 'Bourbon Queen', en ganska ljust rosa bourbonros som jag använder som klätterros. Läge i utkant av rabatt på väg till garaget, där jag ofta går förbi och kan få njuta av 'Fascination' på nära håll. Om den nu vill trivas hos mig.

Visst är det kul med klematis. Vilka är dina favoriter?

Hej och på återseende!

11 kommentarer:

 1. Oj, den var lekker! Blomstrer den nå? Jeg blir så imponert av alle dine ulike planter, det er en sann fryd å titte innom bloggen din!

  Jeg er svak for de lyse- og mellom blå clematisene, og har nok Mrs Cholmondeley som min foreløpige favoritt :)

  Ønsker deg en fin kveld og vakker morgendag! Hilsen Margrethe

  SvaraRadera
 2. Kul o kul! Säger nog den som är så skicklig som du. Både vad gäller rosor och klematis. Men vackra är de och Fascination påminner en aning om min Betty Corning. I alla fall är de klockor båda. Ha en skön helg. Hoppas det blir lite varmt i solen!

  SvaraRadera
 3. Så söta små klockor. Förstår att du ville ha den ;)
  Min favorit har jag hemma vid entren som ligger på en skuggig norrsida. Det är en Montana som blommar på våren. När den blommar doftar den så gott och när den inte blommar ramar den in en vägg och ett trappräcke med sina blad. På vintern är den ju kal men trasslet av "lianerna" är också dekorativt.

  SvaraRadera
 4. För fyra år sedan köpte jag från Cedergrens två clematis från The Prarie Collection, Gazeelle och Chinook, Idag finns en blomma av Gazelle på en av våra rododendron.-Härligt! De tillhör nog C.integrifolia.
  Clematis fusca är också mycket fin här i skogen. Blommar fortfarande med vaxlika små "klockor".

  SvaraRadera
 5. Det var nått bland det sötaste jag sett...
  Önskar dig en fin helg, och på återseende!

  SvaraRadera
 6. Verkligen söt med de små krulliga vingarna och fin färg!Kram / Bea

  SvaraRadera
 7. Ja, Clematis och rosor hör ihop, men någon favorit...
  För en hel del år sedan, när Balsgård var i sin glans dagar(numera är mycket av verksamheten flyttad till Alnarp)var vi på "öppet Hus" i Balsgård, där man visade upp den stora Clematissamlingen, som bla Magnus Johnsson skänkt en hel del plantor till, och då såg jag en klockclematis, som jag sedan verkligen letat efter, men inte funnit ngnstans.Kanske den inte är härdig?
  Ha en fortsatt Trevlig Helg, Inger!
  hälsn
  AnnA

  SvaraRadera
 8. Inger, inte visste jag att jag ville ha denna clematis diversifolia (möjligen integrifolia) 'Fascination' förrän jag kom till din blogg!

  Supertack för att detta växttips, det åker direkt upp på önskelistan.

  Marit

  SvaraRadera
 9. Clematis kan man inte få för många av.
  Elegant är ordet...
  Snow Queen är min favorit.
  Vit och storblommig.

  SvaraRadera