fredag 10 september 2010

Aklejor

När jag flyttade in i min trädgård växte här bara aklejor i vitt, säkert en gammal sort. Enstaka vita finns kvar. För länge sen frösådde jag ett par sorter, bl a 'Nora Barlow'. Sen dess har jag aldrig behövt bekymra mig om deras fortbestånd, tvärtom frösår de sig överallt i ständigt nya färger och former. Har blivit så självklara att jag knappt lägger märke till dem. Men om jag tittar, så är de riktigt fina:)

I Hudiksvall är det marknadshelg, Hälsinge marknad, men jag blir nog kvar här i trädgårn för att fylla på med lite nya krafter inför nästa arbetsvecka:) Ha en skön helg!

13 kommentarer:

 1. Aklejor är underbart fina. Jag hade varit överlyckling om de velat fröså sig hejvilt i min trädgård :-)
  Ha en skön helg. /Ingela

  SvaraRadera
 2. Dina aklejor är JÄTTEFINA!!!!
  Ha en trevlig helg!
  /Ruben

  SvaraRadera
 3. Låter härligt med marknad i glada Hudik särskilt nu när vi haft så fina höstdagar som nästan varit somriga.
  Jag är också lite svag för aklejor, mitt senaste köp var en röd/gul, så vacker. Men du, inget går upp mot rosor, eller hur?
  Ha en riktigt skön helg.
  /Marlene

  SvaraRadera
 4. Ohh vad jag fick längtan efter akelejor!
  Det kan vara skönt att stanna hemma och vila sig jag vet precis hur du känner dig.
  Ha en skön helg.
  Annika

  SvaraRadera
 5. Visst är det roligt med aklejor. Man vet aldrig i vilken skepnad de kommer upp nästa år. Hoppas att du får en fin fin helg/Gela

  SvaraRadera
 6. Fina aklejor! Har också sått a. i omgångar men de enda som återkommer är de vita. Rekommenderar du den där 'Nora Barlow'?
  H det gott!
  Laila

  SvaraRadera
 7. Jag har bara en akleja...antar att man borde ha några stycken för att de ska föröka och blanda sig ;)) om inte grannarna har vill säga.
  Men det är låååångt till våren.
  Skönt att vara hemma....

  SvaraRadera
 8. Fint med aklejor, särskillt vita! Skulle vilja ha ett tips om en bra härdig storblommande vit klematis till min nya lund, kan du hjälpa mig?

  Hälsningar
  Ingela

  SvaraRadera
 9. Vackra aklejor! Finns så många olika härliga sorter!Visst hämtar man bäst nya krafter när man får vistas hemma i sin älskade trädgård!
  Ha en skön helg!
  Kram Margot

  SvaraRadera
 10. Aklejor som blommar nu?! Mina har gett sig för länge sen. Härligt med aklejor som frösår sig och dyker upp i nya skepnadeer. Jag hade en variant som kallades för McKhanahybrider(?) för länge sen och de fick jättestora blommor i helt underbara milda färger. Får nog förska få tag på dem igen. Jag har också Nora Barlow, eller möjligen Black Barlow och den är också fin, fast inte lika "aklejaktig" som den klassiska med långa spröt.

  SvaraRadera
 11. Jättefina Aklejor!
  Nu har jag ett gäng olika färger och några som jag frösått och hoppas på en blomning nästa sommar, pastellfärger med ljusa kjolar. Lite skojigt med blommor, ibland ratar man vissa sorter och försöker utrota dom och vips så ändrar man sig och blir en liten samlare i stället :)
  Hoppas helgen varit angenäm!
  Kram /Bea

  SvaraRadera
 12. Aklejor är spännande och lite "olydia". Har vita, blå, gula, varianter med färgade och i små storlekar. De är jättevackra i Midsommarkransar.....Hoppas att det var en skön trädgårdshelg...
  Hälsningar
  Christina

  SvaraRadera